Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιθανή μια συνάντηση Πουτιν – Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο

Δεν αποκλείει το Κρεμλίνο το ενδεχόμενο συνάντησης του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως μεταδίδει το Sky News, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι μια τέτοια συνάντηση είναι «πιθανή» και «δεν αποκλείεται». Πρόσθεσε επίσης, ότι θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες προεργασίες από τις ομάδες διαπραγμάτευσης.

«Ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ζελένσκι. Θεωρητικά είναι πράγματι δυνατή», δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας επισήμανση του τούρκου προεδρικού εκπροσώπου Ιμπραήμ Καλίν ότι μια συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας μπορεί να πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ταυτόχρονα ότι «πρώτα πρέπει να κάνουν τη δουλειά που τους αναλογεί αντιπροσωπείες και υπουργοί ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δεν θα συναντηθούν μόνο χάριν της διαδικασίας και για μια συζήτηση, αλλά θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση για να επιτευχθούν αποτελέσματα».

«Η θέση της Ρωσίας δεν αποτελεί μυστικό, έχει διατυπωθεί και επισημανθεί στους ουκρανούς διαπραγματευτές. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Στο ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν - Ζελένσκι, αναφέρθηκε χθες και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του στην Αττάλεια. Είπε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αρνείται συνάντηση με τον Ζελένσκι, ωστόσο πρέπει να γίνουν προετοιμασίες -και έχουν ήδη γίνει στη Λευκορωσία, ενώ το Κίεβο έχει τις ρωσικές απαιτήσεις στα χέρια του.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinisto τηλεφώνησε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από μια τηλεφωνική επικοινωνία που έχει προγραμματίσει για σήμερα με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε το γραφείο του προέδρου σε δήλωση την Παρασκευή.
 

Για κάποιες θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.
 

Πηγή: skai.gr