Οι απώλειες του ρωσικού στρατού έχουν ξεπεράσει εκείνες της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν

Οι ρωσικές στρατιωτικές απώλειες έχουν ξεπεράσει εκείνες της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν, αναφέρει το Kyiv Independent.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες υποστηρίζοντας ότι έως τις 22 Μαρτίου ο ρωσικός στρατός είχε 15.300 απώλειες.

Στα δέκα χρόνια του πολέμου της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, ο αναφερόμενος αριθμός ήταν 15.051.

Οι ρωσικές επιθέσεις κάνουν «στάχτη» τη Μαριούπολη 

Τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα μετατρέπουν την πολιορκημένη Μαριούπολη σε «καμένη γη», τόνισε χθες Τρίτη η δημοτική αρχή, καθώς οι ΗΠΑ και η Ευρώπη σχεδιάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων προκειμένου να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι οδομαχίες και οι βομβαρδισμοί μαίνονται στη Μαριούπολη, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, μία ημέρα αφότου απέρριψε το τελεσίγραφο της Ρωσίας να παραδοθεί.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε κτίρια, χωρίς τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα ή θέρμανση.

Οι ρωσικές δυνάμεις και οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν καταλάβει περίπου το μισό λιμάνι, όπου συνήθως κατοικούν σχεδόν 400.000 άνθρωποι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Ria Novosti.

Συνεχίζονται οι μάχες στο Χάρκοβο

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέκρουσε επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στο Χάρκοβο, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η ρωσική πλευρά ανέπτυξε επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 χθες βράδυ, δήλωσε ο Ολέγκ Σινεγκούποφ, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα, όμως «οι δυνάμεις μας κρατούν τις θέσεις τους».

Πηγή: skai.gr