Ουκρανός βουλευτής που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς νεκρός μέσα σε ταξί -Εντολή για ιατροδικαστική εξέταση

Ένας Ουκρανός βουλευτής που μετείχε σε έρευνα για διαφθορά στον αμυντικό τομέα αισθάνθηκε αδιαθεσία και πέθανε μέσα σε ταξί σήμερα το πρωί, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι δόθηκε εντολή για ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Ο 33χρονος βουλευτής Αντόν Πολιακόφ, ο οποίος ήταν τώρα ανεξάρτητος, είχε εκλεγεί στο κοινοβούλιο ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος Υπηρέτης του Λαού.

"Προκαταρκτικά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο άνδρας αρρώστησε μέσα σε ταξί, οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών κατέβαλαν προσπάθειες για την ανάνηψή του, αλλά διαπίστωσαν τον θάνατό του", διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Ο οδηγός ταξί είπε ότι ο επιβάτης μπήκε στο αυτοκίνητό του κοντά σε στάση δημόσιων συγκοινωνιών έξω από το Κίεβο και στη συνέχεια φάνηκε αδιάθετος, παραπονούμενος ότι αισθάνθηκε ναυτία.

"Πολύτιμα αγαθά, έγγραφα, ένα κινητό τηλέφωνο και χρήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν", ανέφεραν οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους. Το ταξί οδηγήθηκε για εξέταση και ο οδηγός ανακρίθηκε από τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ