Κλείσιμο

Ουκρανός στρατιώτης από το Σεβεροντονέτσκ στον ΣΚΑΪ: Στην τελευταία μάχη, μας χτύπησε βόμβα φωσφόρου -Δεν φοβάμαι να δεχθώ και άλλη επίθεση

Από το Σεβεροντονέντσκ, μία περιοχή που οι μάχες δίδονται σώμα με σώμα ο Άρτουρ μιλά στον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ, Γιάννη Ανυφαντή και περιγράφει τα όσα ζουν αυτός και οι υπόλοιποι μαχητές.

Σφίγγει ασφυκτικά ο ρωσικός στρατιωτικός κλοιός στην στρατηγικής σημασίας πόλη Σεβεροντονέτσκ στα ανατολικά. Απολύτως ενδεικτική του πολεμικού εφιάλτη, είναι η μαρτυρία Ουκρανού στρατιώτη που πολεμά στην πρώτη γραμμή στο Ντονμπας στον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ, Γιάννη Ανυφαντή. 

«Στην τελευταία μάχη, μας χτύπησε βόμβα φωσφόρου και ένιωθα τη σκόνη φωσφόρου στον αέρα. Οπότε τώρα δεν φοβάμαι να δεχθώ επίθεση για άλλη μια φορά. Κάθε φορά που μας επιτίθενται οι Ρώσοι γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ουκρανός στρατιώτης Σεβεροντονετσκ, Άρτουρ.

Ο Άρτουρ είναι ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες που στο πεδίο της μάχης υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Από το Σεβεροντονέντσκ, μία περιοχή που οι μάχες δίδονται σώμα με σώμα ο Άρτουρ μιλά στον Γιάννη Ανυφαντή και περιγράφει τα όσα ζουν αυτός και οι υπόλοιποι μαχητές. 

«Η ένταση των μαχών μεγαλώνει καθημερινά, αφού οι Ρώσοι φέρνουν όλο και περισσότερο εξοπλισμό στην πρώτη γραμμή. Το Σεβεροντόνετσκ είναι σαν πεδίο μάχης τώρα. Σήμερα η μισή πόλη καταλαμβάνεται από ρωσικά στρατεύματα, επομένως το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να σταματήσουμε τον εχθρό μεταξύ Μπάκμπουτ προς Λυσιχανσκ», αναφέρει ο Άρτουρ.

Το Σεβεροντονετσκ είναι μια πόλη στρατηγικής σημασίας με τους ρώσους να έχουν εξαπολύσει ολομετωπη επίθεση για την κατάκτησή της.

Γιάννης Ανυφαντής - Απεσταλμένος ΣΚΑΙ: Μπορείτε να μας πείτε λίγα περισσότερα πράγματα για το Σεβεροντονέτσκ που από όσο καταλαβαίνουμε είναι το μέρος στο οποίο δίδονται οι μεγαλύτερες μάχες αυτή τη στιγμή;

Ουκρανός στρατιώτης Σεβεροντονετσκ Άρτουρ: Κάθε μέρα μετράμε μεγάλο αριθμό τραυματιών και νεκρών. Έχουμε την εμπειρία να δεχτούμε επίθεση. Γνωρίζουμε πώς λειτουργεί το ρωσικό πυροβολικό, γνωρίζουμε πώς κινούνται τα τανκς και τώρα γνωρίζουμε πώς λειτουργούν οι βόμβες φωσφόρου και οι βόμβες διασποράς.

Βόμβες φωσφόρου και διασποράς που σύμφωνα με τον Αρτουρ οι Ρώσοι δε διστάζουν να χρησιμοποιοήσουν στις ουκρανικές πόλεις όσοι καταφέρνουν να σωθούν πιστεύουν ακόμα περισσότερο στην πατρίδα και τη νίκη. 

«Κάθε φορά που μας επιτίθενται οι Ρώσοι γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί», τονίζει ο Άρτουρ.

Πηγή: skai.gr