Κλείσιμο

O Σάρατζ χαιρετίζει το κάλεσμα Τουρκίας - Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός

Το κάλεσμα Τουρκίας – Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός χαιρέτισε η κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγιέζ αλ  Σάρατζ, εκφράζοντας την ικανοποίησή της.
Η ανακοίνωση προσθέτει ότι υποστηρίζει πλήρως όλες τις πρωτοβουλίες που εξασφαλίζουν την προστασία της ζωής του λαού της Λιβύης και προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο.

Αναφέρει επίσης ότι όλες οι προσκλήσεις για διάλογο πρέπει να τηρούν τη Συμφωνία Skhirat που υπογράφηκε από διάφορες πολιτικές ομάδες στο Μαρόκο το Δεκέμβριο του 2015.

Η κυβέρνηση Σάρατζ δηλώνει ότι θέλει ειρήνη, ασφάλεια και προστασία της εθνικής ενότητας της Λιβύης και πιστεύει ότι «υπάρχει μια πολιτική λύση για την κρίση».
Υποστηρίζει ότι «διεξάγει έναν πόλεμο άμυνας εναντίον εκείνων που την επιτίθενται για να παρεμποδίσουν τη διαδικασία δημοκρατικής μετάβασης».

«Χαιρετίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες για την επανέναρξη της διαδικασίας πολιτικής λύσης και τον τερματισμό του πολέμου όπως προβλέπεται στη Συμφωνία του Skhirat και υποστηρίζουμε πλήρως τη διάσκεψη του Βερολίνου που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρεται. 
Ο Ερντογάν και ο Πούτιν ζήτησαν κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη μέχρι τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου. 
 

Πηγή: skai.gr