Νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών

Στη νομιμοποίηση 6.000 με 7.000 παράνομων μεταναστών των οποίων τα παιδιά είναι εγγεγραμμένα στα γαλλικά σχολεία, προτίθεται να προχωρήσει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κ. Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με σημερινές του δηλώσεις στο γαλλικό τύπο.
Για το θέμα αυτό, ο Γάλλος υπουργός έχει προσκαλέσει σήμερα το απόγευμα σε συνάντηση εργασίας τους Γάλλους νομάρχες.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού στην εφημερίδα «Φιγκαρό», οι νομάρχες έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής 14.000 αιτήσεις νομιμοποίησης. Εως την οριακή γιά τις αιτήσεις ημερομηνία, που είναι η 14 Αυγούστου, εκτιμάται οτι οι αιτήσεις θα φθάσουν τις 20.000.
Ο αριθμός, επομένως, των νομιμοποιήσεων δεν θα ξεπεράσει το 30% των αιτούντων, ποσοστό ιδιαίτερα μικρό κατά την εκτίμηση των σοσιαλιστών.
Στη συνέντευξή του στη «Φιγκαρό», ο Νικολά Σαρκοζί ρίχνει την ευθύνη της σημερινής κατάστασης, στην κυβέρνηση Ζοσπέν και τους σοσιαλιστές, οι οποίοι δημιούργησαν τις «οικογένειες χωρίς χαρτιά». «Το 1997 - λεει - η κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν νομιμοποίησε 80.000 ξένους, οι οποίοι έφεραν αμέσως τις οικογένειές τους. Το μήνυμα πέρασε παντού ανά τον κόσμο, ότι είναι δυνατόν να εγκατασταθεί κανείς λαθραία στη Γαλλία, με τη βεβαιότητα ότι μία μέρα θα νομιμοποιηθεί».
Ο υπουργός εξηγεί στη συνέχεια ότι, σύμφωνα με την τελευταία του εγκύκλιο γιά τη μετανάστευση ( 13 Ιουλίου), οι αιτούντες θα πρέπει να συγκεντρώνουν κάποια βασικά κριτήρια. Πέρα, όμως, από αυτά, κάθε περίπτωση θα εξετασθεί ξεχωριστά, και θα πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις υπηρεσίες «να δεχθούν τις οικογένειες, για να διαπιστώσουν τους δεσμούς που έχουν αναπτύξει με τη Γαλλία"
Προσθέτει: «Ανάμεσα στις δύο επιλογές, το ίδιο τρελές η μία με την άλλη, που είναι να τους διώξουμε όλους όπως το επιθυμεί ο Λεπέν ή να τους νομιμοποιήσουμε όλους όπως το ζητούν οι σοσιαλιστές, διάλεξα το δρόμο της δικαιοσύνης και της λογικής», κατέληξε ο υπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr