Τραγικό τέλος για την Χέδερ Άρμστρονγκ, τη «βασίλισσα των μπλογκ των μαμάδων»

 Η Άρμστρονγκ ίδρυσε το μπλογκ Dooce στις αρχές της δεκαετίας του 2000  και σύντομα έγινε ψηφιακό φαινόμενο – Πάλευε με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό

Νεκρή σε ηλικία 47 ετών βρέθηκε μέσα στο σπίτι της στη Γιούτα, η πιο διάσημη μπλόγκετ των ΗΠΑ, Χέδερ Άρμστρονγκ και ο θάνατός της έγινε παγκόσμια είδηση. 

Ο σύντροφός της, Pete Ashdown, επιβεβαίωσε τον θάνατό της και ισχυρίστηκε στο ΑΡ ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Η  «πρωτοπόρος» Άρμστρονγκ ίδρυσε το μπλογκ της Dooce στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και αρχικά έγραφε για τη ζωή της αφότου έφυγε από την εκκλησία των Μορμόνων, την καθημερινότητά της στη δουλειά, τις μάχες της με την κατάθλιψη και το αλκοόλ και άλλες σκέψεις. 

Το μπλόγκ της όμως «εκτοξεύτηκε»  αφού απολύθηκε από τη δουλειά της μετά από δηκτικά σχόλια για συναδέλφους της και η απόλυσή της έγινε viral. 

Τότε ξεκίνησε να γράφει και για την καθημερινότητά της με τα 2 παιδιά της ως χωρισμένη μητέρα, μιλώντας με αυθορμητισμό, χιούμορ και άνεση για τα πάντα . 

Η πορεία της ήταν στη συνέχεια σταθερά ανοδική. 

Το 2004, το Dooce έγινε το πρώτο προσωπικό ιστολόγιο που άρχισε να δέχεται πληρωμένες διαφημίσεις και μέχρι το 2009, η Άρμστρονγκ είχε 8,5 εκατομμύρια αναγνώστες τον μήνα. 

Εκείνη τη χρονιά, εμφανίστηκε στο σόου της Οπρα Γουίνφρεϊ "The Oprah Winfrey Show" και μπήκε  στη λίστα του  Forbes με τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στα μέσα ενημέρωσης

Η Αρμοστρονγκ θεωρείται η έμπνευση για όλες τις μαμάδες – μπλόγκερ. 

Η τελευταία ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram, πιθανότατα από τον σύντροφό της, ανακοίνωνε τον θάνατό της, 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heather B. Hamilton (@dooce)

«Χέδερ Μπρουκ Χάμιλτον ή αλλιώς Χέδερ Άρμστρονγκ ή αλλιώς dooce ή αλλιώς αγάπη της ζωής μου. 19 Ιουλίου 1975 - 9 Μαΐου 2023. ''Χρειάζεται ένας ωκεανός για να μην σπάσεις''. Κρατήστε τους αγαπημένους σας κοντά και αγαπήστε όλους τους άλλους».

Πηγή: skai.gr