Κλείσιμο

Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς παρέλασαν για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης χτύπησε ξανά η καρδιά του απανταχού ελληνισμού μετά από τρία χρόνια.

Στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης χτύπησε ξανά η καρδιά του απανταχού ελληνισμού μετά από τρία χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ομογένεια βγήκε ξανά στους δρόμους του Μανχάταν για την 25η Μαρτίου, με περισσότερους από 80 Συλλόγους, Σωματεία και Κοινότητες να παρελαύνουν στην γαλανόλευκα ντυμένη Νέα Υόρκη. Στις ΗΠΑ ταξίδεψαν και Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς οι οποίοι το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό, όπου και πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Σχετικές εικόνες δημοσίευσε ο Εθνικός Κήρυξ και ο Ελληνοαμερικανός, Πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Άντριου Γκουνάρντες. Ο Γκουνάρντες ανήρτησε στο Twitter: «Όμορφη μέρα για να παρελάσετε στην παρέλαση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας! Ως Ελληνοαμερικανός 4ης γενιάς, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος που γιορτάζω τα 201 χρόνια της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, Ζήτω!»

Στους επίτιμους τελετάρχες, περιλαμβάνονται η ΑΧΕΠΑ και ο Ύπατος Πρόεδρος, Δημήτριος Κόκοτας, οι Κυπριακές Οργανώσεις (Κ.Ο.Α., ΠΣΕΚΑ και Παγκύπριος) με εκπροσώπους τους προέδρους Κυριάκο Παπαστυλιανού και Φίλιπ Κρίστοφερ, οι Χιακές Οργανώσεις (Χιακή Ομοσπονδία, Παγχιακός Σύνδεσμος “Κοραής”, Ηνωμένα Χιακά Σωματεία) με εκπροσώπους τους προέδρους τους, Ιωάννη Κοντολιό, Παναγιώτη Γεραζούνη και Δημήτρη Κοντολιό, αλλά και ο χρυσός ολυμπιανίκης της Ατλάντα, Ιωάννης Μελισσανίδης.

Παρόντες είναι μεταξύ άλλων, ο ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέας Κατσανιώτης, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, η αντιπροσωπεία από το ελληνικό κοινοβούλιο, αποτελούμενη από τον Σάββα Αναστασιάδη (ΝΔ), Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ) και Ευαγγελία Λιακούλη, ο Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου και άλλοι επίσημοι.

Εύζωνες στη Νέα Υόρκη

Εύζωνες στη Νέα Υόρκη

“Μια ιστορική μέρα στην αρχή του 3ου αιώνα από την εθνική παλιγγενεσία, η παρέλαση στη Νέα Υόρκη, στην 5η Λεωφόρο, ξαναγίνεται μετά την πανδημία.  Μια παρέλαση που την οφείλουμε στην μνήμη, την οφείλουμε στους πρώτους Έλληνες που την καθιέρωσαν, μια παρέλαση που όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να την κάνουμε κάθε χρόνο”, δήλωσε στον “Εθνικό Κήρυκα” (Ε.Κ.) ο ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος δίνει το “παρών” για πρώτη φορά σε παρέλαση στο εξωτερικό.

Πηγή: skai.gr