Κλείσιμο

Μπάιντεν από Βαρσοβία: Η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία παραμένει ακλόνητη - Ισχυρότερο από ποτέ το ΝΑΤΟ

«Κρίσιμη, κρίσιμη, κρίσιμη» η σχέση Πολωνίας - Ουκρανίας δήλωσε εμφατικά ο Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε την Τρίτη τον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα για τη δέσμευση της χώρας του να στηρίξει τον λαό της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας εμφατικά τη σχέση Πολωνίας - Ουκρανίας «κρίσιμη, κρίσιμη, κρίσιμη».

Ο Μπάιντεν επισήμανε ότι πιστεύει ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε «καλύτερη θέση από ποτέ» και κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ «να συνεχίσουν να επαγρυπνούν».

«Έκανα σαφές ότι η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πραγματική, και ένα χρόνο μετά θα έλεγα ότι το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο από ποτέ», είπε ο Μπάιντεν σύμφωνα με το CNN.
 

«Μπορώ με περηφάνια να πω ότι η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία παραμένει ακλόνητη».

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε την υποστήριξη της Πολωνίας προς την Ουκρανία «πραγματικά εξαιρετική» και ευχαρίστησε τη χώρα που υποδέχτηκε πάνω από ένα εκατομμύριο Ουκρανούς.

«Η σύνδεση ανάμεσα στον πολωνικό και τον αμερικανικό λαό είναι εξαιρετικά ισχυρή και βαθιά», είπε ακόμα ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι αστειεύτηκε με τον Ντούντα ότι μεγάλωσε
«έχοντας συνείδηση» ότι δεν έχει πολωνικό όνομα όπως πολλοί από τους γείτονές του στη γενέτειρά του.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις, αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί», είπε ο Μπάιντεν.

Ντούντα: Η επίσκεψή σας είναι ένα σημαντικό σημάδι ασφάλειας του κόσμου

Από την πλευρά του ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα ανέφερε ότι η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην Πολωνία είναι ένα σημαντικό σημάδι της δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διατήρηση της ασφάλειας στην Ευρώπη.

«Η επίσκεψή σας είναι ένα σημαντικό σημάδι ασφάλειας, ένα μήνυμα ευθύνης των ΗΠΑ για την ασφάλεια του κόσμου και της Ευρώπης. Η Αμερική μπορεί να διατηρήσει την παγκόσμια τάξη», είπε ο Ντούντα στον Μπάιντεν.

Πηγή: skai.gr