Λουκασένκο κατά Δύσης: «Στραγγαλιστικές πρακτικές» - «Έχουμε Παγωμένο, όχι Ψυχρό πολέμο»

Απτόητος και αμετανόητος παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και τις πρώτες κυρώσεις από την Ευρώπη για την κρατική αεροπειρατεία του αεροσκάφους της Ryanair, εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Αλεξάντερ Λουκασένκο. 

Kάποιοι που επιθυμούν το κακό της Λευκορωσίας προχώρησαν από την οργάνωση ταραχών σε "στραγγαλιστικές πρακτικές", υποστήριξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας κατά τη συνάντησή του με βουλευτές, μέλη της Συνταγματικής Επιτροπής και εκπροσώπους των οργάνων δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο BelTA.

"Όπως έχουμε προβλέψει, αυτοί που επιθυμούν το κακό μας από το εξωτερικό και ακόμη και μέσα στη χώρα έχουν αλλάξει τις μεθόδους επίθεσης στο κράτος. Έχουν περάσει πολλές 'κόκκινες γραμμές', έχουν περάσει τα όρια της κοινής λογικής και των ανθρώπινων ηθών" ανέφερε μάλιστα ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

"Βρισκόμαστε στο προσκήνιο μιας νέας σύγκρουσης, που δεν είναι Ψυχρός πόλεμος, αλλά Παγωμένος. Μόνο ένα κράτος που μπορεί να αντισταθεί στην υβριδική πίεση θα είναι σε θέση να επιβιώσει" είπε. "Όσοι μας επικρίνουν εγκαταλείπουν την κοινή λογική και την ηθική επιδιδόμενοι σε ένα νέο, υβριδικό πόλεμο κατά της Λευκορωσίας" σημείωσε. 

Επέμεινε ότι έδρασε απολύτως νόμιμα και προσπάθησε να προστατεύσει τους επιβάτες του πολιτικού αεροσκάφους στο πλαίσιο της διεθνούς νομοθεσίας, ενώ κατηγόρησε τη Δύση ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διερεύνηση του περιστατικού. 

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όχι μόνο υπήρξε όντως ειδοποίηση για βόμβα στο αεροσκάφος της Ryanair αλλά και ότι η σχετική πληροφορία προήλθε από την Ελβετία. "Τι άλλο έπρεπε να κάνουμε;" διερωτήθηκε. "Ενήργησα νόμιμα προστατεύοντας τον κόσμο", δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης,

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι τα αμυντικά συστήματα του σταθμού πυρηνικής ενέργειας της χώρας του τέθηκαν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού κατά την εκτροπή του αεροσκάφους. 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας μετά την κρατική αεροπειρατεία και τη σύλληψη του Ρομάν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του την περασμένη Κυριακή. 

 

Πηγή: skai.gr