Κατηγορίες στους ηγέτες των διαδηλώσεων

Κατηγορίες σε τρεις από τους ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών απαγγέλθηκαν την Τρίτη, με αφορμή τις σοβαρές ταραχές που προκλήθηκαν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ.

Τα τρία αυτά στελέχη κατηγορούνται για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, υποκίνηση σε ανυπακοή και παράνομη συγκέντρωση περισσότερων των 10 ατόμων, διευκρίνισε ένας εκ των κατηγορούμενων, ο Ναταουούτ Σαϊκούρ.

\Μας γνωστοποίησαν τις κατηγορίες που μας βαρύνουν και εμείς τις απορρίψαμε. Ζητήσαμε να αφεθούμε ελεύθεροι με εγγύηση\, εξήγησε ο ίδιος τηλεφωνικώς μιλώντας από το αστυνομικό τμήμα.

Οι δύο συγκατηγορούμενοί του είναι σύμφωνα με τον Σαϊκούρ οι Βίρα Μουσικαπόνγκ και Ουένγκ Τοσιρακάρν. Η αστυνομία \παραδέχθηκε ότι θέλει να μας οδηγήσει στην απομόνωση σε στρατιωτικό στρατόπεδο\, προσέθεσε, σημειώνοντας ότι οι συνήγοροί τους αντιτάσσονται στην ανάθεση της υπόθεσης των πελατών τους στο στρατό και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι θα την ανάλαβει η αστυνομία.

Ο ταϊλανδικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της Μπανγκόκ, όπου εδώ και δύο ημέρες σημειώνονταν βίαια επεισόδια από τα οποία έχασαν τη ζωή τους 2 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 123, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των σωστικών συνεργείων.

Οι διαδηλωτές με τα \κόκκινα πουκάμισα\, ο οποίοι είναι πιστοί στον εξόριστο πρώην πρωθυπουργόΤακσίν Σιναουάτρα, έρριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των στρατιωτικών, οι οποίοι απάντησαν με προειδοποιητικές βολές, δακρυγόνα και νερό από αντλίες.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν περικυκλωθεί από τον στρατό, αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους την Τρίτη.
Πηγή: skai.gr