Κλείσιμο

Και νέα δολοφονία γυναίκας στο Λονδίνο: Σκότωσαν δάσκαλα ενώ πήγαινε σε πρώτο ραντεβού

Η δασκάλα δημοτικού Sabina Nessa πήγαινε στο πρώτο ραντεβού σε παμπ όταν δολοφονήθηκε σε μια διαδρομή πέντε λεπτών με τα πόδια στο πάρκο, όπως αποκαλύπτει η DailyMail.

Η 28χρονη έφυγε από το σπίτι της στην Astell Road αφού κανόνισε να συναντήσει έναν άντρα στο μπαρ The Depot στην Pegler Square, στο Kidbrooke Village, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ.Tο σώμα της βρέθηκε από περαστικούς το Σάββατο κοντά στο κοινοτικό κέντρο OneSpace, κρυμμένο κάτω από ένα σωρό φύλλα.

Ένας φίλος της είπε στη MailOnline: «Η Sabina πήγαινε σε ραντεβού την Παρασκευή το βράδυ όταν έφυγε από το διαμέρισμά της. Ήταν το πρώτο ραντεβού. Επρόκειτο να συναντήσει αυτόν τον τύπο στην τοπική παμπ, The Depot»

«Δεν ξέρω αν γνώριζαν ο ένας τον άλλον ή είχαν γνωριστεί στο διαδίκτυο, αλλά ξέρω ότι ήταν ένα πρώτο ραντεβού», επέμεινε.

Η αποκάλυψη έρχεται καθώς ο επικεφαλής του ντετέκτιβ Τρέβορ Λόρι λέει ότι η αστυνομία ανησυχεί ότι ο δολοφόνος θα μπορούσε να χτυπήσει ξανά καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι θα συμβεί.

Ο κ. Lawry είπε: «Οι δρόμοι είναι ασφαλείς για τις γυναίκες, θα ήθελα να καθησυχάσω το κοινό γύρω από αυτό, θα ήθελα να βεβαιώσω ότι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κυκλοφορούν χωρίς φόβο και οι αξιωματικοί μου το εγγυώνται»

Χθες το βράδυ, η αδερφή της κ. Νέσσα έγραψε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να την τιμήσει : «Όμορφη, ταλαντούχα και στοργική αδερφή μου. Ποτέ στη ζωή μου εγώ ή οι αδερφές μου ή η μητέρα μου ή ο μπαμπάς μου δεν πίστευαν ότι αυτό θα μπορούσε να μας συμβεί. Ameen #SabinaNessa '»

Θυμίζει τη φρικτή δολοφονία της 33χρονης διευθύντριας μάρκετινγκ Σάρα Έβεραρντ τον Μάρτιο, εν μέσω νέας οργής ότι οι γυναίκες δεν μπορούσαν να περπατήσουν μόνες τους στους δρόμους της Βρετανίας χωρίς να φοβούνται τη ζωή τους.

Και στις 6 Ιουνίου πέρυσι, οι αδελφές Nicole Smallman, 27 ετών και Bibaa Henry, 46 ετών, μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου σε πάρκο του Wembley σε τυχαία επίθεση από τον 19χρονο Danyal Hussein, ο οποίος πίστευε ότι ενεργούσε κατόπιν εντολής ενός δαίμονα.

Η Reclaim These Streets, μια οργάνωση που στηρίζει την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών και έχει οργανώσει μια αγρυπνία για αύριο, είπε: «Αυτή είναι μια επιδημία βίας κατά των γυναικών. Αρκετά με τις αναφορές, ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο για να μας κρατήσει ασφαλείς και ζωντανούς; ».

Ο ντετέκτιβ επιθεωρητής Joe Garrity είπε:"Γνωρίζουμε ότι η κοινότητα είναι σωστά σοκαρισμένη από αυτόν τον φόνο - όπως και εμείς - και χρησιμοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο για να βρούμε τον υπεύθυνο."

Ο Det Insp Garrity πρόσθεσε ότι η έρευνα σημειώνει καλή πρόοδο και κάλεσε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει: «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη άλλοι εκεί έξω που μπορεί να έχουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν».

Πηγή: DailyMail