Κλείσιμο

Ιράν: Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ απειλεί τον Τραμπ με «εκδίκηση» - Τι δείχνει η φωτό

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δημοσίευσε την Πέμπτη στο Twitter μια εικόνα του Τραμπ σε γήπεδο γκολφ αναγράφοντας «εκδίκηση». 

H εικόνα δείχνει τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ με κοντομάνικο κόκκινο πουκάμισο ή μπλούζα, και τη δυσοίωνη σκιά ενός μαχητικού αεροσκάφους, από πάνω του ενώ παίζει το αγαπημένο του άθλημα.

Το κείμενο πάνω από την εικόνα αναφέρεται σε δήλωση του Χαμενεΐ στο Twitter τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με μετάφραση του Reuters, συμπεριλαμβανομένου του όρκου του ανώτατου ηγέτη ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν εκδίκηση για το θάνατο του Κασέμ Σολεϊμανί, ενός από τους κορυφαίους ιρανούς στρατηγούς, που σκοτώθηκε. από τις ΗΠΑ στο Ιράκ πέρυσι με εντολή του Τραμπ. 

«Εκείνοι που διέταξαν τη δολοφονία του στρατηγού Σολεϊμανί καθώς και εκείνοι που το έπραξαν θα πρέπει να τιμωρηθούν. Αυτή η εκδίκηση θα συμβεί σίγουρα τη σωστή στιγμή», αναφέρει η απειλητική δήλωση του Χαμενεΐ, σύμφωνα με το Reuters.

 Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν πλησίασαν το σημείο του πολέμου μετά το θάνατο του ιρανού στρατηγού πέρυσι, αλλά η κυβέρνηση του Ιράν έχει επιδιώξει μια πιο φιλική σχέση με την κυβέρνηση Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες. Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, σε δήλωση την Τετάρτη κάλεσε τον πρόεδρο Μπάιντεν να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία που διαπραγματεύτηκε το 2015 υπό την κυβέρνηση Ομπάμα.

 

 

Πηγή: skai.gr