Φρίκη στο Ιράν: Aποκεφάλισε την 17χρονη γυναίκα του και περιφερόταν με το κεφάλι της στο χέρι

Ο αποκεφαλισμός μιας 17χρονης κοπέλας στο Ahvaz πρωτεύουσα της επαρχίας Χουζεστάν του Ιράν, από τον άνδρα, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο σύζυγός της, προκαλεί οργή σε όλο τον κόσμο.
 
Η 17χρονη Mona Heyderi, κατέφυγε στην Τουρκία για να γλιτώσει από την πίεση του συζύγου της αλλά αργότερα οδηγήθηκε πίσω στο Ιράν από την οικογένειά της και αποκεφαλίστηκε από τον σύζυγό της.
 
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι στο περιστατικό που έλαβε χώρα στην πλατεία Kasaei του Ahvaz, πρωτεύουσα της επαρχίας Khuzestan, ο δολοφόνος, μαζί με τον αδελφό του θύματος, έκοψαν το κεφάλι της Heytderi μπροστά σε πολλούς ανθρώπους στην πλατεία της πόλης και μετά περπατούσαν επιδεικτικά μέσα την πόλη σκορπώντας τον θυμό, οργή και αποτροπιασμό.

 
Στις εικόνες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι ο άνδρας κρατά στο ένα χέρι το κεφάλι της γυναίκας του και στο άλλο ένα μαχαίρι.

Ο δολοφόνος συνελήφθη, σύμφωνα με την εκπομπή Rokna στο Ιράν. Μετά το περιστατικό συνελήφθησαν από τις αστυνομικές ομάδες ο δολοφόνος σύζυγος και ο αδερφός της 17χρονης. Η αστυνομία βρήκε το άψυχο σώμα του βάναυσα δολοφονημένου παιδιού στο σπίτι του.

 
Οι ακόλουθες δηλώσεις έγιναν από την Γενική Εισαγγελία του Χουζεστάν σχετικά με το περιστατικό:
 
«Σήμερα έγινε ένας φόνος στο Ahvaz και στη συνέχεια ο δολοφόνος παρουσίασε τη δολοφονική του πράξη σε έναν από τους δρόμους της πόλης, βλάπτοντας την ψυχολογική ασφάλεια των ανθρώπων. Με τις προσπάθειες της αστυνομίας και την έκδοση των απαραίτητων δικαστικών εντολών, Οι δράστες της δολοφονίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ώρες μετά το συμβάν. Το κρατικό δικαστήριο θα αντιμετωπίσει τους κατηγορούμενους σε αυτό το περιστατικό αποφασιστικά και γρήγορα».

Διεθνής Καμπάνια ευαισθητοποίησης

Μετά το συγκλονιστικό γεγονός, γυναίκες δημοσιογράφοι και ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών δημιούργησαν μια καμπάνια στα social media με το hashtag «ας μιλήσουμε».
 
Οι γυναίκες ζήτησαν να εισακουστεί η φωνή τους ενάντια στη στόχευση γυναικών και τις δολοφονίες τιμής στο Ιράν. Οι ακτιβιστές ζήτησαν επίσης να σταματήσουν οι θηριωδίες που υποστηρίζονται από την αναγκαστική επιβολή της μαντίλας, τις διακρίσεις κατά των γυναικών και τις βίαιες πολιτικές της σαρία.

Ο ανεξάρτητος ιστότοπος IranTrue.com ισχυρίστηκε επίσης ότι μετά το σοκαριστικό περιστατικό, κάποια κρατικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να κατηγορήσουν το θύμα.
 
Σύμφωνα με το Iran True, μέσα ενημέρωσης κοντά στους Φρουρούς της Επανάστασης κατηγόρησαν τη σύζυγο του θύματος ότι μοιράστηκε «προκλητικές φωτογραφίες».
 
Στο Ahvaz, τον περασμένο Μάιο, ένας ομοφυλόφιλος αποκεφαλίστηκε από τα μέλη της οικογένειάς του, σύμφωνα με το Rudaw.

Πηγή: Sigmalive