ΗΠΑ: Η ηθοποιός Αναμπέλα Σιόρα κατέθεσε ότι ο Γουάινστιν τη βίασε - «Ούρλιαζα»

Η αμερικανίδα ηθοποιός  Αναμπέλα Σιόρα κατέθεσε την Πέμπτη στη δίκη του Χάρβει Γουάινστιν ότι ο παραγωγός την ακινητοποίησε και τη βίασε στο σπίτι της πριν από 25 χρόνια. Η κ. Σιόρα, γνωστή για το ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά Sopranos, δήλωσε στους ενόρκους ότι ο Γουάινστιν εισέβαλε στο διαμέρισμά της και της επιτέθηκε. 

«Προσπαθούσα να τον βγάλω από πάνω μου» δήλωσε η ηθοποιός στην κατάθεσή της σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. «Του έδωσα μπουνιές, τον κλώτσησα». «Με βίασε, φοβόμουν για τη ζωή μου, ούρλιαζα» κατήγγειλε στην πεντάωρη κατάθεσή της. Aνέφερε ακόμα ότι προσπάθησε να βρει καταφύγιο στο μπάνιο της, αλλά την κυνήγησε. «Ένιωσα αδύναμη γιατί ήταν πολύ μεγαλόσωμος» πρόσθεσε.

Η αμερικανίδα ηθοποιός ανέφερε μάλιστα ότι ο παραγωγός της είχε κάνει δώρο «σοκολατάκια σε σχήμα πέους».

Ο 67χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Η Σιόρα είναι μία από τις έξι γυναίκες που αναμένεται να καταθέσουν ότι ο Γουάινστιν τούς επιτέθηκε. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

Το περιστατικό που αναφέρει η ηθοποιός έχει πάντως παραγραφεί σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, οι εισαγγελείς προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη μαρτυρία της για να υποστηρίξουν το επιχείρημά τους ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση. Προς τούτο, πρέπει να αποδείξουν ότι ο Γουάινστιν διέπραξε σοβαρό σεξουαλικό αδίκημα κατά τουλάχιστον δύο ατόμων.

Πηγή: skai.gr