Συμβιβασμός 44 εκατ. δολαρίων για τον Γουάινστιν και κάποια θύματά του

Σε εξωδικαστική συμφωνία με τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση και με τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης έχει έρθει ο γνωστός παραγωγός ταινιών Χάρβει Γουάινστιν, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα.

Η συμφωνία ανέρχεται στο ποσό των 44 εκατομμυρίων δολαρίων για την επίλυση αγωγών και την αποζημίωση των θυμάτων του, σύμφωνα με τους δικηγόρους των δυο πλευρών. 

Ο γνωστός παραγωγός του Χόλιγουντ έχει αρνηθεί ότι έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά ή κακοποιήσει τις περισσότερες από 75 γυναίκες οι οποίες έχουν εκτοξεύσει κατηγορίες εναντίον του.

Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία τότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σχετικά με μια αγωγή που υποβλήθηκε το 2018 στον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και κατηγορούσε τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Weinstein Co ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τους υπαλλήλους από ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και τη σεξουαλική επιθετικότητα του Γουάινστιν.

Τον Ιούνιο θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για το βιασμό δυο γυναικών ενώ το Σεπτέμβριο θα έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό και άλλα σεξουαλικά εγκλήματα σε δίκη στο Μανχάταν.

Μετά το ξέσπασμα της θύελλας κατηγοριών εναντίον του Γουάνστιν η ίδια του η εταιρεία τον απέλυσε, υπέβαλε αίτηση για πτώχευση ενώ επιπλέον ο παραγωγός εκδιώχθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.
Πηγή: skai.gr