Η πιο ζεστή ημέρα του χρόνου

Ασυνήθιστα υψηλές -για την εποχή - θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη Βρετανία το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι μιλούν για θερμοκρασίες -ρεκόρ ενώ χαρακτηρίζουν τη Κυριακή, ως τη πιο θερμή ημέρα του χρόνου, έως τώρα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι των παραλιακών πόλεων απόλαυσαν μια ηλιόλουστη ημέρα στην παραλία, καθώς η θερμοκρασία σκαρφάλωσε τους 26 βαθμούς- για παράδειγμα στη πόλη Σάουθάμπτον- δέκα βαθμούς δηλαδή υψηλότερα τους συνήθους.

Στο Λονδίνο, το θερμόμετρο διαμορφώθηκε πολύ κοντά στους 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Herstmonceux του Σάσεξ η ημερήσια θερμοκρασία του Σαββατοκύριακού ήταν περίπου 23,5 βαθμούς Κελσίου.

Συγκριτικά, το μεν Κάιρο είχε στο ίδιο χρονικό διάστημα 23 βαθμούς Κελσίου, η δε Μάλαγα στην Ισπανία "αρκέστηκε" στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές έπεσαν στη Βρετανία μόνον στη βορειοδυτική Σκοτία και την δυτική Ουαλία...

Η Βρετανία πάντως αναμένεται να έχει εξίσου "καλό καιρό" και το μεγαλύτερο τμήμα της εβδομάδας που ξεκίνησε, ενώ στα ενδότερά της θα παρατηρηθούν χαμηλότερες θερμοκρασίες, μειωμένες κατά μέχρι έξι βαθμούς Κελσίου, όπως προέβλεψε η "Met Office", η Μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας, η οποία έχει ήδη κάνει λόγο και για ένα θερμότερο του συνήθους βρετανικό καλοκαίρι...
Πηγή: skai.gr