Γλωσσαμύντορας Ερντογάν: Σφάξανε την τουρκική γλώσσα 

Μετά τη Λιβύη, τη Συρία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Σομαλία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να υπερασπιστεί και την… τουρκική γλώσσα σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. 

«Η τουρκική γλώσσα δεν λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας την Τετάρτη, ζητώντας την προστασία της. 

«Δεν δίνουμε την προσοχή που αξίζει στην τουρκική γλώσσα, που είναι το σημάδι της εθνικής μας ταυτότητας και μνήμης» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή ειδικών βραβείων 2019-2020 του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα. 

«Τα τουρκικά μας έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη σφαγή λέξεων στην ιστορία μας στο πλαίσιο της απλοποίησης της γλώσσας», δήλωσε ο Ερντογάν. 

«Οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν σε λέξεις που χρησιμοποιούμε εδώ και αιώνες δεν ήταν αρκετές για να ελευθερώσουμε τη γλώσσα μας από το ζυγό ξένων γλωσσών» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σχολίασε ότι τα έθνη που δεν προστατεύουν τη γλώσσα τους και δεν μπορούν να εμπλουτίσουν τη γλώσσα τους είναι καταδικασμένα να ανατραπούν, όπως τα δέντρα των οποίων οι ρίζες ξεραίνονται. «Πιστεύω ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τον πολιτισμό, την ταυτότητα, την ιστορία και την τέχνη μας όσο προστατεύουμε τη γλώσσα μας», πρόσθεσε.
 

Πηγή: skai.gr