Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και υποψήφιος καγκελάριος των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ, ορθώς ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του (γελούσε) στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου του προέδρου Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ προχθές, Σάββατο, για τα θύματα της θεομηνίας κατά τον επίσης Χριστιανοδημοκράτη υπουργό Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ.

«Προφανώς, πολλοί πολίτες, οι οποίοι το πρόσεξαν, αισθάνθηκαν πολύ ενοχλημένοι. Ήταν καλό λοιπόν που ο Άρμιν Λάσετ ενήργησε σωστά (και ζήτησε συγγνώμη), δήλωσε ο Άλτμαϊερ στην εφημερίδα «Bild».

Ο ίδιος είπε πως είδε την συγκεκριμένη σκηνή, που ο Λάσετ γελούσε, αργότερα στο διαδίκτυο.

«Και νομίζω ότι είναι καλό και σωστό που ο Άρμιν Λάσετ ζήτησε συγγνώμη, αφού κάτι τέτοιο δεν άρμοζε στην περίσταση. Και πιστεύω ότι ήταν ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, που είναι πραγματικά δύσκολο να την παρακολουθήσει κανείς».

Ο υπουργός εξέφρασε επίσης κατανόηση για την κριτική την οποία άσκησαν τα μέσα ενημέρωσης για τη συμπεριφορά του Λάσετ. «Ως πολιτικοί πρέπει να ζούμε με το γεγονός ότι η συμπεριφορά μας παρατηρείται, ότι σχολιάζεται. Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα. Η κυρία Μπέρμποκ πρέπει επίσης να ανέχεται το γεγονός ότι η συμπεριφορά της παρατηρείται και σχολιάζεται», τόνισε ο Άλτμαϊερ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις