Φινλανδία: Σάλος με φωτογραφίες του νέου αρχηγού των σοσιαλδημοκρατών - Γυμνός, χαιρετά ναζιστικά

Στο SDP, ο Λίντμαν διαδέχεται την πρώην πρωθυπουργό Σάνα Μάριν, η οποία επίσης παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος την Παρασκευή

«Το άσχημο παρελθόν των Φινλανδών αρχηγών των Σοσιαλιστών», τιτλοφορεί το άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία δημοσιεύει φωτογραφίες του νεοεκλεγέντος ηγέτη των Φινλανδών Σοσιαλδημοκρατών, Άντι Λίντμαν, που τον απεικονίζουν γυμνό με άλλους πέντε άντρες. 

Ειδικότερα στη φωτογραφία της γερμανικής εφημερίδας, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα τραβήχτηκε 23 χρόνια πριν, δείχνει πέντε γυμνούς άντρες των οποίων τα πρόσωπα δεν φαίνονται να φορούν σκούφους του Άγιου Βασίλη, ένας εξ αυτών να κρατά όπλο και άλλοι δύο να χαιρετούν ναζιστικά. 

Η Bild αναφέρει ότι ο ένας από τους άνδρες είναι ο Λίντμαν, ο οποίος παραδέχτηκε τον Ιούλιο ότι φαίνεται στη φωτογραφία. Σύμφωνα με δήλωση του ιδίου, την εποχή της φωτογραφίας ήταν 18 ετών. Επειδή αυτή και άλλες εικόνες κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στα social media και τον φινλανδικό Τύπο, ο Λίντμαν αναγκάστηκε να πάρει θέση.

Στην εφημερίδα Iltalehti, ο νέος επικεφαλής του φινλανδικού SPD είπε: «Αυτές οι φωτογραφίες δεν έπρεπε να δημοσιευτούν, κυρίως επειδή είμαστε ελάχιστα ντυμένοι.» Οι φωτογραφίες ανέβηκαν σε ιδιωτικό ιστότοπο και πριν από χρόνια ζήτησε από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας να αφαιρέσει τις εικόνες.

Σύμφωνα με τον Λίντμαν, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργάνωσε η κινηματογραφική του ομάδα: «Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν ως ένα ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν να κάνουμε μια ταινία μικρού μήκους».

Αναφορικά με τον ναζιστικό χαιρετισμό, ο σοσιαλδημοκράτης ανάφερε ότι «Δεν ήμουν υποστηρικτής των Ναζί τότε και δεν είμαι ούτε σήμερα. Ακόμα και τότε δεν θα μπορούσα να έχω υποστηρίξει τους νεοναζί λόγω των απόψεών μου».

Στο SDP, ο Λίντμαν  διαδέχεται την πρώην πρωθυπουργό Σάνα Μάριν, η οποία επίσης παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος την Παρασκευή. 
 

Πηγή: skai.gr