Επίσκεψη του προέδρου της Βορείου Μακεδονίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου, τον πρόεδρο, ο οποίος συνοδευόταν από υψηλόβαθμα στελέχη της προεδρίας και τον γενικό πρόξενο της χώρας του στην Πόλη, Άκταν Άγκο, καλωσόρισαν ο Μ. Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, με τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής. Ακολούθως, ο Στέβο Πενταρόφσκι και τα μέλη της αντιπροσωπείας του προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό, και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου στην Έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας. Ο Στέβο Πενταρόφσκι ανέφερε στην απάντησή του ότι είχε βρεθεί και πάλι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, συνοδεύοντας τον τότε Πρόεδρο της χώρας του, ως μέλος του επιτελείου του.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο Μ. Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και ο Μ. Σύγκελος Ιάκωβος, καθώς και τα μέλη της συνοδείας του Προέδρου.

Ακολούθησε κατ' ιδίαν συνάντηση του Παναγιωτάτου με τον Πρόεδρο, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποχαιρέτισε τον Πρόεδρο, Στέβο Πενταρόφσκι, στα προπύλαια του Πατριαρχείου, κατά την αναχώρησή του από το Φανάρι, και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαν.

Πηγή: skai.gr