Εξηγήσεις για τη μελαμίνη

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε την Τρίτη, την Κίνα να δώσει κάθε πληροφορία για την ενδεχόμενη ύπαρξη μελαμίνης στη διατροφική αλυσίδα.

Η πρόσφατη ανακάλυψη της χημικής ουσίας στο Χονγκ Κονγκ, σε αβγά που παρήχθησαν στην Κίνα, προκαλεί φόβους ότι ενδέχεται να βρίσκεται και σε πολλά άλλα τρόφιμα, όπως το κρέας και το ψάρι, δήλωσε ο Ζιανγκ Ζιονγκιούν, υπεύθυνος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο υπουργός Γεωργίας της Κίνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να προσδιορισθεί κατά πόσον προστέθηκε μελαμίνη στην τροφή των ζώων, κάτι που θα εξηγούσε την παρουσία μελαμίνης στη διατροφική αλυσίδα.

Τέσσερα βρέφη έχουν πεθάνει στην Κίνα μετά την κατανάλωση επιμολυσμένου με μελαμίνη γάλακτος και δεκάδες χιλιάδες άλλα έχουν αρρωστήσει από την ίδια αιτία.

Αβγά επιμολυσμένα με μελαμίνη εντοπίστηκαν το Σεπτέμβριο στη βορειοανατολική επαρχία Νταλιάν, στις παρτίδες του Ομίλου Χανουέι, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της περιοχής, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.
Πηγή: skai.gr