Δεν ελπίζει σε άμεση λύση

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Σαλάμ Φαγιάντ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν είναι εφικτή η επίτευξη βιώσιμης ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ μέσα στο 2008, παρά τις νέες διπλωματικές προσπάθειες.

Σε συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο Ρόιτερς, ανέφερε ότι "δεν αναμένεται τελική λύση αυτόν τον χρόνο".

Κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους εξέφρασε την πεποίθηση ότι πριν αποχωρήσει από την προεδρία θα έχει υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

"Η διαδικασία δεν κινείται τόσο καλά όσο χρειάζεται για να υπάρξει πρόοδος σε πολιτικό επίπεδο", δήλωσε στο Ρόιτερ ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ισραηλινή πλευρά ότι δεν δείχνει διάθεση να δεσμευτεί στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ο Φαγιάντ έχει επικρίνει το Ισραήλ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις πόλεις της Δυτικής Όχθης, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τις προσπάθειες της Παλαιστινιακής Αρχής για την επιβολή της τάξης και του νόμου.

Επιρρίπτει ευθύνες και στις ακραίες παλαιστινιακές οργανώσεις για την στασιμότητα στην ειρηνευτική διαδικασία, λέγοντας ότι οι ενέργειές τους δεν βοηθούν τις προσπάθειες της παλαιστινιακής κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr