Χάος στο BBC: Μετά την καρατόμηση Λίνεκερ, Ίαν Ράιτ, Άλαν Σίρερ και Άλεξ Σκοτ δεν θα εμφανιστούν στο Match of the Day

Η Daily Mail κάνει λογοπαίγνιο, παραφράζοντας την εκπομπή του Λίνεκερ Match of the Day (To Ματς της Ημέρας) σε Mutiny of the Day (Ανταρσία της Ημέρας)   

Χάος επικρατεί στο BBC μετά την καρατόμηση του Γκάρι Λίνεκερ από την εκπομπή Match of the Day, καθώς οι συμπαρουσιαστές του Ίαν Ράιτ, Άλαν Σίρερ και Άλεξ Σκοτ αποφάσισαν να μην εμφανιστούν στην εκπομπή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Λίνεκερ... 

Ο Άλαν Σίρερ, ο Ίαν Ράιτ και η Άλεξ Σκοτ αποφάσισαν να μην εμφανιστούν στην εκπομπή του Σαββατόβραδου, καθώς πηγές στα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Λίνεκερ «δεν συμφωνεί» με την απόφαση των επικεφαλής του δικτύου να αποχωρήσει. Η Daily Mail δε κάνει λογοπαίγνιο, παραφράζοντας την εκπομπή του Λίνεκερ Match of the Day (To Ματς της Ημέρας) σε Mutiny of the Day (Ανταρσία της Ημέρας)

Ian Wright


Ο Λίνεκερ δεν θα παρουσιάσει το Match of the Day αυτό το Σαββατοκύριακο αφού το BBC αποφάσισε ότι το tweet του, που συγκρίνει τη μεταναστευτική πολιτική του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών με τις πολιτικές της ναζιστικής Γερμανίας παραβιάζει τους κανόνες αμεροληψίας, αλλά υποστηρίζεται σθεναρά από τους συναδέλφους του. 

Ο Ίαν Ράιτ ανήρτησε στο Twitter ότι δεν θα παρουσιάσει την εκπομπή όσο ισχύει η απαγόρευση, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» του στον συμπαρουσιαστή του. 

Ο Άλαν Σίρερ ακολούθησε, με tweet του το απόγευμα: «Ενημερώσα το BBC ότι δεν θα εμφανιστώ στο MOTD αύριο το βράδυ».

Η Άλεξ Σκοτ επίσης ανήρτησε tweet δείχνοντας ότι δεν σκοπεύει να παρουσιάσει την εκπομπή: «Προς ενημέρωσή σας: Όχι. Όχι εγώ» αναφέρεται στη λεζάντα και στο GIF.


Από πλευράς του, ο παρουσιαστής του Channel 5 News Νταν Γουόκερ ανακοίνωσε ότι ο Γκάρι Λίνεκερ του είπε «μού είπαν [το BBC] ότι πρέπει να αποχωρήσω». 

Γκάρι Λίνεκερ


Μιλώντας στο Channel 5 News, ο Γουόκερ είπε: «Είναι μια από αυτές τις περίεργες καταστάσεις όπου στέλνω μηνύματα στον ίδιο τον άνθρωπο (Λίνεκερ) αυτή τη στιγμή. Και έθεσα τον Γκάρι Λίνεκερ την ερώτηση για το αν αποχωρεί ο ίδιος ή αν το BBC του είπε να αποχωρήσει, και του είπα ότι αν μου απαντήσει θα διαβάσω αυτή τη δήλωση στον αέρα».

«Υπάρχει μια λέξη εκεί μέσα που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω, αλλά είπε ‘Όχι, μου είπαν ότι πρέπει να αποχωρήσω’. Ο Γκάρι Λίνεκερ λοιπόν θέλει να συνεχίσει να παρουσιάζει το Match Of The Day, και δεν ζητά συγγνώμη για όσα είπε, αλλά είπε ότι είναι απόφαση του BBC να τον αναγκάσουν να μην παρουσιάσει την εκπομπή αυτή τη στιγμή».

Πηγή: skai.gr