Κλείσιμο

BBC: Εκτός «τηλεοπτικού αέρα» ο Γκάρι Λίνεκερ μετά τις δηλώσεις του περί ναζιστικών πρακτικών της κυβέρνησης Σούνακ

Ο Λίνεκερ, προκάλεσε σάλο αυτή την εβδομάδα, καθώς συνέκρινε τη ρητορική που χρησιμοποιήθηκε για μια νέα πολιτική περιορισμού των μεταναστευτικών ροών στη Μάγχη τις πολιτικές της ναζιστικής Γερμανίας

Τέλος -τηλεοπτικής- εποχής; Ο Γκάρι Λίνεκερ δεν θα παρουσιάσει την εκπομπή Match of the Day αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού το BBC αποφάσισε ότι το αμφιλεγόμενο tweet του, που συνέκρινε τα σχέδια της κυβέρνησης Σούνακ για τη μετανάστευση με τη ναζιστική Γερμανία, παραβιάζει τους κανόνες αμεροληψίας.

Το βρετανικό δίκτυο είπε ότι ο Λίνεκερ θα «αποχωρήσει» από την παρουσίαση του προγράμματος έως ότου αυτός και η επικεφαλής του καταλήξουν σε μια «συμφωνημένη και ξεκάθαρη θέση» σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου, και το πιο ακριβοπληρωμένο αστέρι του BBC προκάλεσε σάλο και πυροδότησε πολιτική διαμάχη αυτή την εβδομάδα, καθώς συνέκρινε τη ρητορική που χρησιμοποιήθηκε για μια νέα πολιτική περιορισμού των μεταναστευτικών ροών στη Μάγχη τις πολιτικές της ναζιστικής Γερμανίας της δεκαετίας του 1930.


Τα σχόλια του Λίνεκερ επικρίθηκαν από την Ντάουνινγκ Στριτ και μια σειρά μεγαλοστελεχών των Τόρις, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν και του Τζέιμς Κλέβερλι, του υπουργού Εξωτερικών.

Εκπρόσωπος του BBC σχολίασε: «Το BBC βρίσκεται σε εκτενείς συζητήσεις με τον Γκάρι και την ομάδα του τις τελευταίες ημέρες. Έχουμε πει ότι θεωρούμε ότι η πρόσφατη δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί παραβίαση των οδηγιών μας. Το BBC αποφάσισε ότι θα αποσυρθεί από την παρουσίαση του Match Of The Day μέχρι να έχουμε μια συμφωνημένη και ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Λίνεκερ


«Όταν πρόκειται για την κορυφαία ποδοσφαιρική και αθλητική μας κάλυψη, ο Γκάρι είναι ασύγκριτος». «Ποτέ δεν είπαμε ότι ο Γκάρι πρέπει να είναι ‘μια ζώνη χωρίς γνώμη’ ή ότι δεν μπορεί να έχει άποψη για θέματα που τον ενδιαφέρουν, αλλά είπαμε ότι θα πρέπει να απέχει πολύ από το να παίρνει θέση σε κομματικά ή πολιτικά ζητήματα ή πολιτικές αντιπαραθέσεις».

Αλλά ο ηγέτης των Εργατικών, Σερ Κιρ Στάρμερ , μιλώντας σε μια επίσκεψη στη Γλασκώβη, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Λίνεκερ να κάνει γνωστές τις πολιτικές του απόψεις. «Δεν θα έλεγα προσωπικά αυτό που είπε ο Γκάρι Λίνεκερ, αλλά θα υπερασπιζόμουν το δικαίωμά του να το πει», είπε μεταξύ άλλων ο ηγέτης των Εργατικών.

Πηγή: dailymali.co.uk