Φονικό γεύμα στην Αυστραλία: Μαγείρεψε δηλητηριώδη μανιτάρια για τα πρώην πεθερικά της- «Ήταν ατύχημα» λέει

Ο εν διαστάσει σύζυγός της δεν μπορούσε να παρευρεθεί στο δείπνο, τελευταία στιγμή.

Για ατύχημα έκανε λόγο στην κατάθεση της στην αστυνομία η Αυστραλιανή που μαγείρεψε μοσχάρι Wellington χρησιμοποιώντας μανιτάρια που φαίνεται πως συντέλεσαν στον θάνατο τριών συγγενών της.

Η Έριν Πάτερσον, η οποία δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες, έχει ολοκληρώσει την κατάθεση της για τα γεγονότα στην αστυνομία, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα θύματα είχαν φάει τα λεγόμενα μανιτάρια θανάτου, τα οποία είναι δηλητηριώδη.

Στη δήλωσή της, η κ. Πάτερσον είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει μερικά αποξηραμένα μανιτάρια, αλλά δεν φανταζόταν ότι ήταν δηλητηριώδη.

«Είμαι πλέον συντετριμμένη όταν σκέφτομαι ότι αυτά τα μανιτάρια μπορεί να συνέβαλαν στην ασθένεια από την οποία υπέφεραν τα αγαπημένα μου πρόσωπα», είπε η 48χρονη.

«Θέλω πραγματικά να επαναλάβω ότι δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να πληγώσω αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους αγάπησα».

Η κατάθεσή της στην αστυνομία της Βικτώριας δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά τμήματα αυτής είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην Αυστραλία με όλη την χώρα να συζητά, δίχως υπερβολή, το μοιραίο γεύμα - που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της κυρίας Patterson στη μικρή πόλη Leongatha της Βικτώριας στις 29 Ιουλίου.

Η κυρία Πάτερσον είχε προσκαλέσει τα πρώην πεθερικά της, Γκέιλ και Ντον Πάτερσον, μαζί με την αδερφή της Γκέιλ, Χέδερ Γουίλκινσον και τον σύζυγο της Χέδερ, Ίαν.

Ο εν διαστάσει σύζυγός της δεν μπορούσε να παρευρεθεί τελευταία στιγμή.

Ώρες μετά το γεύμα, και οι τέσσερις καλεσμένοι αρρώστησαν πιστεύοντας αρχικά ότι έπαθαν σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.

Μέσα σε λίγες μέρες, η Χέδερ, 66 ετών, η Γκέιλ, 70 και ο Ντον επίσης, 70, είχαν πεθάνει.

Ο 68χρονος Ίαν εξακολουθεί να παλεύει για τη ζωή του σε νοσοκομείο της Μελβούρνης καθώς αναμένεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Η Πάτερσον αναγνωρίστηκε ως ύποπτη μετά τους θανάτους - καθώς εξ αρχής κρίθηκε παράδοξο ότι αυτή και τα παιδιά της δεν έπαθαν τίποτα από το γεύμα.

Σε κάθε περίπτωση η εκτίμηση της αυστραλιανής αστυνομίας ήταν πως ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι εντελώς αθώα.

Στην κατάθεσή της που αναφέρθηκε τη Δευτέρα, η κυρία Πάτερσον επέμεινε στην αθωότητά της και είπε ότι η ίδια είχε νοσηλευτεί μετά το γεύμα λόγω πόνου στο στομάχι.

Πηγή: BBC