Κλείσιμο

Συρία: Φιλοκυβερνητικοί Σύροι μαχητές εισήλθαν στην Αφρίν

Η Δαμασκός φαίνεται να "σηκώνει" το γάντι που πέταξε η Άγκυρα. Σύμφωνα με την κρατική συριακή τηλεόραση, φιλοκυβερνητικοί μαχητές της Συρίας έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο βόρειο κουρδικό θύλακα της Αφρίνης όπου τα τουρκικά στρατεύματα διεξάγουν εδώ και ένα μήνα τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας».

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας έδειξε περίπου 20 οχήματα με βαριά πυροβόλα όπλα τοποθετημένα πάνω τους, που εισέρχονταν στην Αφρίν από το κοντινό χωριό Nουμπούλ. Σε πλάνα της συριακής τηλεόρασης Σύροι μαχητές εμφανίζονται να ανεμίζουν συριακές σημαίες και να φωνάζουν φιλοκυβερνητικά συνθήματα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σχόλια σχετικά με την ανάπτυξη των Σύρων μαχητών από τους Κούρδους αξιωματούχους.

Η ανάπτυξη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων έρχεται την επομένη της ρητής προειδοποίησης της Άγκυρας προς τη Δαμασκό κατά της ανάπτυξης συριακών δυνάμεων στον ελεγχόμενο από τους Κούρδους θύλακα.

Ο τουρκικός στρατός θα θέσει μέσα στις επόμενες ημέρες υπό πολιορκία το κέντρο της πόλης της Αφρίν, στον ομώνυμο κουρδικό θύλακα στη βόρεια Συρία, δήλωσε νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το μήνυμα Ερντογάν ήλθε στον απόηχο πληροφοριών ότι το καθεστώς Άσαντ και οι κούρδοι αντάρτες κατέληξαν σε συμφωνία για κοινό αγώνα εναντίον των τουρκικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στην Αφρίν.

Πηγή: skai.gr