Για ενέργειες κατά της ασφάλειας του Ιράν κατηγορείται η φυλακισμένη 25χρονη

Για ενέργειες «εναντίον της ασφάλειας» του Ιράν και για «σχέσεις με αλλοδαπούς» συνελήφθη κατηγορείται η 25χρονη Ιρανοβρετανή που κρατείται από τα τέλη Ιουνίου στην περσική χώρα, όπως επιβεβαίωσε σήμερα Τρίτη αναπληρωτής αρχιδικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, ο Χαντί Σαντεγί.

Η Γοντσέχ Γαβαμί, 25 ετών, συνελήφθη τον Ιούνιο καθώς ήθελε να παρακολουθήσει έναν αγώνα βόλεϊ ανδρών στην Τεχεράνη, όμως, όπως αποσαφήνισε ο κ. Σαντεγί, η σύλληψή της δεν έχει καμία σχέση με την αγώνα.

Συνελήφθη καθώς «ενήργησε εναντίον της ασφάλειας της χώρας και διατηρεί σχέσεις με ξένους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανώτατος δικαστικός αξιωματούχος, διαψεύδοντας κάθε σύνδεση της σύλληψης με την παρουσία της κοντά στο στάδιο.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το γεγονός ότι η νεαρή γυναίκα τελεί υπό κράτηση εδώ και πέντε μήνες, εξήγησε ότι «η περίοδος προσωρινής κράτησης μπορεί να παραταθεί με απόφαση του δικαστή» εάν καταστεί απαραίτητη η περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η 25χρονη κοπέλα έχει ήδη καταδικαστεί, από τις αρχές Νοεμβρίου, σε ποινή φυλάκισης 1 έτους στο πλαίσιο δίκης με την κατηγορία της «προπαγάνδας εναντίον του καθεστώτος».

Ωστόσο ένας ανώτατος δικαστής επιβεβαίωσε χθες ότι η ετυμηγορία για αυτή τη δίκη δεν έχει ακόμα «εκδοθεί», γεγονός που έχει ήδη καταγγείλει η οικογένειά της.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο