Μόσχα: Οι ΗΠΑ παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στις κατά καιρούς κατηγορίες της Ουάσιγκτον ότι η Ρωσία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, με αφορμή και την πολύκροτη υπόθεση του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, απάντησε τη Δευτέρα η Μόσχα, εγκαλώντας με τη σειρά τις Ηνωμένες Πολιτείας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι αξιώσεις των ΗΠΑ στο ρόλο της ηγέτιδας δύναμης για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι αβάσιμες και δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κονσταντίν Ντολγκόφ, μιλώντας σε ρωσικά κοινοβουλευτική επιτροπή για τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Ντολγκόφ, οι μεγαλύτερες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ είναι η κοινωνική ανισότητα, οι φυλετικές, εθνικές και θρησκευτικές διακρίσεις, οι φυλακές που λειτουργούν εκτός νομικού πλαισίου και η χρήση βασανιστηρίων.

Επίσης ο ρώσος αξιωματούχος έστρεψε την προσοχή του σε φαινόμενα λογοκρισίας στις ΗΠΑ, στον περιορισμό των εκλογικών δικαιωμάτων των πολιτών και τη δυσανάλογη χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων.
Πηγή: skai.gr