Αποφάσεις ΟΗΕ για την αποστολή αντιπροσωπείας στο Ιράκ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν δήλωσε ότι θα αποφασίσει ίσως και σήμερα για την αποστολή εκπροσώπων του στο Ιράκ, για να συμβάλλουν στη διαδικασία αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας των Ιρακινών, την ώρα που οι αμερικανικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τριών στρατιωτών που θεωρούνται αγνοούμενοι.
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ελικόπτερο τύπου Κiowa έπεσε χθες καθώς έκανε έρευνες στον ποταμό Τίγρη, για τον εντοπισμό ενός στρατιώτη που εξαφανίσθηκε κοντά στη Μοσούλη. Δεν έχει διευκρινισθεί εάν το ελικόπτερο έπεσε αφού δέχθηκε πυρά.
Μέχρι τώρα διεξάγεται μεγάλη έρευνα για να εντοπισθούν τα δύο μέλη του ελικοπτέρου που έπεσε, αλλά και ο στρατιώτης που χάθηκε στον ποταμό Τίγρη καθώς επέβαινε σε μία λέμβο. Παραμένει αδιευκρίνιστο τι συνέβη στον στρατιώτη που έκανε περιπολία με λέμβο στον Τίγρη, αλλά ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι στο ίδιο επεισόδιο σκοτώθηκαν και τρεις Ιρακινοί - δύο αστυνομικοί και ένας διερμηνέας.
Μετά την πτώση του ελικοπτέρου άνδρες σωστικών συνεργείων που έσπευσαν στην περιοχή δέχθηκαν πυρά ανταρτών, ενώ ένας εικονολήπτης του Reuters ανέφερε πως σκοτώθηκε και ένας άλλος ιρακινός αστυνομικός από πυρά αγνώστων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.
Την ίδια ώρα, η Washington επισημαίνει ότι τα Ηνωμένα Έθνη μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας των Ιρακινών
Πηγή: skai.gr