Ανήθικη πρόταση στη Λευκορωσία

Έντονη ήταν η αντίδραση των ηγετών της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσίας στην πρόσκληση που έγινε στον πρόεδρο της χώρας να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την ανατολική σύμπραξη, που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου στην Πράγα.

\"Εκ των πραγμάτων ο Λουκασένκο έλαβε την ευλογία της Ευρώπης\", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Λαϊκού Μετώπου της Λευκορωσίας, ένας άλλος ηγέτης της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για \"ανήθικη\" επιλογή εκ μέρους της ΕΕ, ενώ ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Κοζουλίν, εκτίμησε πως οι Ευρωπαίοι απομακρύνονται από \"τις θεμελιώδεις ηθικές αξίες\" τους.

Ο επικεφαλής της τσεχικής διπλωματίας Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ, η χώρα του οποίου ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, ανακοίνωσε στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον λευκορώσο ομόλογό του Σεργκέι Μαρτίνοφ, πως παρέδωσε στον Λουκασένκο μία πρόσκληση να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Πράγα για την ανατολική σύμπραξη.

Πάντως, ο τσέχος υπουργός άφησε να εννοηθεί πως η πρόσκληση απευθύνθηκε στη Λευκορωσία και όχι προσωπικά στον Λουκασένκο, ο οποίος, όπως είπε, πρέπει \"να αποφασίσει το πώς θα εκπροσωπηθεί η Λευκορωσία σε αυτή τη διάσκεψη\".
Πηγή: skai.gr