Όπως φαίνεται, δεν ήταν καθόλου εύκολο για τους Άγγλους να δεχθούν την πικρή ήττα που ήρθε στα πέναλτι κόντρα στην Ιταλία, στον τελικό του Euro 2020. To παιχνίδι έληξε 1-1 στην κανονική του διάρκεια, σκορ το οποίο παρέμεινε και στην παράταση, ενώ στα πέναλτι οι Ιταλοί αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι (3-2 υπέρ των Ιταλών το επιμέρους σκορ) στερώντας από τους Άγγλους, την ευκαιρία να κατακτήσουν κάποιο τίτλο μετά από 55 χρόνια.

Οι Άγγλοι οπαδοί είχαν σοβαρά παράπονα από την διαιτησία και για αυτόν το λόγο ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές για να επαναληφθεί το παιχνίδι , με αυτές να ξεπερνούν τις 140 χιλιάδες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους είναι δυο οι φάσεις για τις οποίες θεωρούν ότι η εθνική τους ομάδα αδικήθηκε: Το επικίνδυνο μαρκαρισμά του Ιταλού χαφ Ζορζίνιο στον Τζακ Γκρίλις και το βίαιο τράβηγμα του Τζόρτζιο Κιελίνι  από την φανέλα του Μπουκάγιο Σακά. Θα έπρεπε να τιμωρηθούν με κόκκινη κάρτα και οι δυο παίκτες των Ιταλών, λένε οι Άγγλοι.

Το αίτημα  για την επανάληψη του αγώνα που έχει υποβληθεί από τον Sharon Guilmen αναφέρει: «Ο αγώνας στις 11/07/2021 δεν ήταν καθόλου δίκαιος. Η Ιταλία έλαβε μόνο μια κίτρινη κάρτα ενώ τραβούσαν με μανία  τους Άγγλους παίκτες. Όλα αυτά τα σπρωξίματα, τα τράβηγματα και οι κλωτσιές... και επετράπη στην Ιταλία να κερδίσει; Σίγουρα υπήρξε βοήθεια από τον διαιτητή. Έτσι όπως έπαιζαν θα έπρεπε να τους δοθεί κόκκινη κάρτα και το παιχνίδι θα πρέπει να επαναληφθεί με έναν άλλο διαιτητή. Όλο αυτό δεν ήταν καθόλου δίκαιο. »

Ο ολλανδός διαιτητής Mπιόρν Κάιπερς έδωσε πέντε κίτρινες κάρτες στους Ιταλούς παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο Xάρυ Μαγκουάιρ ήταν ο μόνος παίκτης που έλαβε κίτρινη κάρτα για την Αγγλία.

Παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι υπέγραψαν το αίτημα , το οποίο έχει στόχο τις 150.000 υπογραφές, υπάρχει αμφιβολία για το αν η UEFA θα λάβει έστω και λίγο υπόψιν της το αίτημα, καθώς η επανάληψη του αγώνα θα ξεσήκωνε τεράστιο κύμα αντιδράσεων.

Πηγή: Indy100