Λίστα στη FIFA με όσους πρέπει να φύγουν απ' το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Σήμερα Παρασκευή 01/04 λήγει η διορία που έχει δώσει η Eκτελεστική Επιτροπή της FIFA, στον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, προκειμένου να άρει την απόφασή του για οριστική διακοπή του κυπέλλου. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως έχει αποφασιστεί, θα επιβληθεί στην ΕΠΟ η κύρωση του αποκλεισμού συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να μην ληφθεί άμεσα κάποια απόφαση αφού οι δύο πλευρές βρίσκονται στη φάση της «τελικής διαπραγμάτευσης», που ενδέχεται να διαρκέσει μια εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του υπουργείου έχει συντάξει λίστα με τα πρόσωπα που πρέπει να τεθούν προσωρινά σε αργία, λόγω των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζουν από τη Δικαιοσύνη για τη δράση τους στο ποδόσφαιρο.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται 14 πρόσωπα. Πρόκειται για εννέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος, Γ. Γκιρτζίκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γ. Καραμελίδης, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλος, καθώς και μέλη του προεδρείου της ΕΠΟ.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται τρεις διαιτητές της Σούπερ Λίγκας και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Η λίστα αυτή φέρεται να εστάλη στη FIFA.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα με ανακοίνωσή του, ο κ. Κοντονής ζήτησε από την ΕΠΟ να τεθούν προσωρινά σε αργία όσοι είναι κατηγορούμενοι από τη Δικαιοσύνη έως οι υποθέσεις τους να ξεκαθαρίσουν.

Η ΕΠΟ είναι κάθετα αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο αφού τα πρόσωπα που κατηγορούνται είναι τα πρόσωπα που συναποτελούν τη διοίκησή της!
Πηγή: soccerplus.gr