Ένας αγώνας που πρέπει να γίνει

Πού σκέψη για μπάλα... Υπό άλλες συνθήκες την Τρίτη το βράδυ (21.45) η ομάδα της ΑΕΚ θα έπαιζε κόντρα στη Σεβίλλη απολαμβάνοντας την εμπειρία να παίζει με μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, συμμετέχοντας, μαζί με τους οπαδούς της, στη γιορτή του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι βιβλικές καταστροφές όμως έκοψαν τα πόδια των αθλητών, τους στέρησαν το ενδιαφέρον να αγωνιστούν σε ένα παιχνίδι, που υπό κανονικές συνθήκες, θα χαρακτηριζόταν ζωής ή θανάτου για την Ένωση.

Το αίτημα της Ένωσης για αναβολή της αναμέτρησης δεν έγινε δεκτό από την UEFA και οι κιτρινόμαυροι ποδοσφαιριστές ήταν πλέον υποχρεωμένοι να αγωνιστούν κανονικά.

Θα προτιμούσα να μη γίνει το ματς, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε, δήλωσε υπό έντονη συγκινησιακή φόρτιση ο Νίκος Λυμπερόπουλος, απηχώντας τις σκέψεις των περισσότερων στον σύλλογο. Σε ένδειξη σεβασμού για όσους έχασαν τη ζωή τους, οι σημαίες στο ΟΑΚΑ απόψε θα κυματίζουν μεσίστιες, οι παίκτες και των δύο ομάδων θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη του αγώνα.

Να φανούμε δυνατοί, προέτρεψε τους παίκτες του  ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, που ανακάτεψε την τράπουλα για την ενδεκάδα στην τελευταία προπόνηση.
Όμως και στη Σεβίλλη το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, καθώς η κρίσιμη κατάσταση της υγείας του Αντόνιο Πουέρτα έχει συγκλονίσει άπαντες στην Ανδαλουσία.
Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τις όποιες (έστω λιγοστές κατά κοινή ομολογία) πιθανότητες έχουν για ανατροπή του 20 και πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Το πιθανότερο είναι πως η ενδεκάδα της ΑΕΚ που θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ θα είναι ίδια με αυτή του πρώτου αγώνα, με μοναδική αλλαγή αυτή του Μπούρμπου αντί του τραυματία Αρουαμπαρένα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σχήμα δηλαδή με τους Μορέτο, Ράμος, Μπούρμπο, Δέλλα, Ζεράλντο, Ζήκο, Ενσαλίβα, Ζούλιο Σέζαρ, Μαντούκα, Ριβάλντο και Λυμπερόπουλο.

Η πιθανότερη σύνθεση της Σεβίλλης είναι η ακόλουθη: Πάλοπ (τερματοφύλακας), Χίνκελ (δεξί μπακ), Ντραγκουτίνοβιτς (αριστερό μπακ), Φάτσιο, Εσκουντέ ή Μοσκέρα (αμυντικό δίδυμο), Πόουλσεν, Μαρτί (αμυντικά χαφ), Χεσούς Νάβας (δεξί χαφ), Ντούντα (αριστερό χαφ), Ρενάτο (επιτελικός μέσος), Κανουτέ (σέντερ φορ).
Πηγή: sport-fm.gr