Αλαφούζος: Πώς είναι δυνατόν ο Σαρρής να έχει κινέζικο τηλέφωνο και να μην παραιτείται

Τίποτα δεν άλλαξε στην διαιτησία την φετινή χρονιά παρά την έλευση ξένου αρχιδιαιτητή καθώς οι ίδιοι άνθρωποι που ελέγχονται ακόμα και για κακουργήματα όχι μόνο διαιτητεύουν αλλά διοικούν και την διαιτησία, τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο κ. Σαρρής να έχει στην κατοχή του κινεζικό κινητό τηλέφωνο για να συνομιλεί με ποδοσφαιρικούς παράγοντες και να μην έχει ακόμη παραιτηθεί.

Ο κ. Αλαφούζος υπογράμμισε πως ο Παναθηναϊκός έχει διαλέξει το δρόμο της μη συναλλαγής με το σύστημα. «Μας δόθηκαν οι ευκαιρίες να συνεργαστούμε και να έχουμε οφέλη μικρά σε σχέση με κάποιους άλλους, αλλά επιλέξαμε να το αποκαλύψουμε παλεύοντάς το με κάθε νόμιμο μέσο».

Για τις τρεις ομάδες που δίνεται η δυνατότητα με φωτογραφική τροπολογία να μην καλύψουν άμεσα τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους εκκρεμότητες ο κ. Αλαφούζος υπογράμμισε ότι πράγματι υπάρχει τεράστιο θέμα.

Διερωτήθηκε μάλιστα πως είναι δυνατόν να υποβιβαστούν στο τέλος της χρονιάς τέσσερις ομάδες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να μένουν στο απυρόβλητο ομάδες που ενισχύονται παράνομα, γιατί η μη κάλυψη των υποχρεώσεών τους συνιστά αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Ο κ. Αλαφούζος τόνισε οτι ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να αδικείται, παρότι συμβαίνει το αντίθετο. Σε δύο χρόνια, η ομάδα έχει πληρώσει 16 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της.

Τόνισε δε πως οι συγκεκριμένες ευνοούμενες ομάδες, κατ’ εξακολούθηση, χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα και αναρωτήθηκε ως πότε η Πολιτεία και κυρίως η Δικαιοσύνη θα αποδέχονται αυτή την κατάσταση. Πρόσθεσε ότι έχει εναποθέσει μόνο στην Δικαιοσύνη τις ελπίδες του για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι η εξυγίανση του ποδοσφαίρου συμβαδίζει και με την εξυγίανση του Παναθηναϊκού, καθώς δεν γίνεται να δημιουργούνται συνθήκες άδικου ανταγωνισμού.

Ως προς την πρόσφατη περίπτωση με τον τραυματισμό του Μπεργκ από πέναλτι που δεν καταλογίστηκε, είπε πως αν δεν φορούσε φανέλα με το πράσινο τριφύλλι θα είχε καταλογιστεί η παράβαση. Για την ενίσχυση της ομάδας, λόγω του τραυματισμού του Μπεργκ, σημείωσε πως σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι εξαιρετικό μέχρι το τέλος των μεταγραφών θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής, αλλά υπογράμμισε πως οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές είναι επαρκείς για να καλύψουν το κενό του.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ