Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, για την υπόθεση της Folli Follie, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής,  με 183 ψήφους υπέρ του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής έναντι 23 κατά.

Ο κ. Αραχωβίτης από την πλευρά του απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του, αποδίδοντας τις αναφορές περί παρεμβάσεών του υπέρ της εταιρίας σε φαντασιοπληξίες του υπαλλήλου ασφαλείας της Folli Follie, με στόχο να πουλήσει εκδούλευση στα αφεντικά του και επιμένοντας ότι δεν υπάρχει ψήγμα αλήθειας και σκανδάλου σχετικά με τον ίδιο. Ζήτησε, δε, ουσιαστικά να μην αρθεί η ασυλία του, υποστηρίζοντας πως δεν θα συμβάλλει στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης παρά μόνο στη διατήρηση ενός νοσηρού φαινομένου με συκοφαντικές φήμες κατά πολιτικών προσώπων.

Το ζήτημα καλύτερου ελέγχου ανάλογων δικογραφιών με αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα δίωξης πολιτικών προσώπων αποκλειστικά με συκοφαντικές φήμες. Ο Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα μετά και την επιστολή του για «φιλτράρισμα» δικογραφιών σχετικά με εσχάτη προδοσία βουλευτών με αφορμή την ψήφο τους.

Πηγή: skai.gr