Τελευταίες "προεκλογικές" ημέρες

Λίγες ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου και οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες και τις ομιλίες τους με στόχο να προσεγγίσουν περισσότερους ψηφοφόρους.

Τη Δευτέρα, ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει στις 17.30 σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη και στις 19.30 σε συγκέντρωση στη Ρόδο.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφτεί το Περιστέρι.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 20.00 στην πλατεί Αριστοτέλους.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα θα παρουσιάσει το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας. Το πρωί επισκέφθηκε το ΙΚΑ Ηλιούπολης και τα ΚΑΠΗ Καισαριανής.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης θα μιλήσει στις 19.30 στην Κομοτηνή.

Δηλώσεις πολιτικών στο ΣΚΑΪ 100.3

Για συγκάλυψη και παραγραφή του σκανδάλου Siemens κατηγόρησε τη ΝΔ ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να προχωρήσει σε όποιες ενέργειες χρειάζονται προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση, ενώ είπε ότι οι έρευνες της ΝΔ σταμάτησαν στις εκλογές του 2004.

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να εγκατασταθεί απόλυτη αξιοκρατία στο υπουργείο Οικονομικών και υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να καταγγέλλουν επισήμως τα κρούσματα διαφθοράς.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών με τη ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε πράξει τις δεσμεύσεις της για μείωση της θητείας, τονίζοντας ότι στόχος ήταν η θητεία να γίνει πιο παραγωγική, να συνδεθεί με την αγορά εργασίας και να μην αποτελεί χαμένο χρόνο. Είπε ακόμη, ότι τα κενά αναπληρώθηκαν με επαγγελματικά στελέχη του στρατού.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι η οικονομία και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για τυχοδιωκτική πολιτική με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Τόνισε μάλιστα, ότι για να ξεπεραστεί η κρίση πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που απαιτούν πολιτική σταθερότητα.

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα είναι πολύ καλύτερη από τα υπόλοιπα κόμματα, αν της δοθεί ξανά η ευκαιρία με το δεδομένο της αναγνώρισης των λαθών, εξέφρασε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή.

Επίσης, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «νταντεύει» τους δημοσίους υπαλλήλους και υπογράμμισε ότι αν δεν περιοριστεί ο δημόσιος τομέας δε θα μειωθεί το έλλειμμα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν προχώρησε στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, για τις οποίες την κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ είπε ακόμα ότι η ΝΔ στήριξε τα μικρομεσαία στρώματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς, όπως είπε, είναι ο μόνος κλάδος που παράγει.

Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε ότι οι έλληνες χρειάζονται εθνική ανάταση, προσθέτοντας ότι στην αγορά παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία.

Επεσήμανε μάλιστα, ότι ο Έλληνας «έχει αρχίσει να χαμογελάει», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο λαός που είναι γονατισμένος ψυχολογικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε το μικρότερο πρόβλημα».

Είπε ακόμα, ότι εφόσον εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να είναι συνεπής σε όσα έχει διακηρύξει, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΣΟΚ θα πρέπει να είναι αυστηρό με όσους δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συμμαχικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν διάφορες δυνάμεις, δήλωσε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή «εκλογικό καφενείο» ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθήνας, Φώτης Κουβέλης. Όπως είπε υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά και ένα κοινό πρόγραμμα. Ανέφερε επίσης ότι στο σχήμα υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας αλλά και πολιτικού περιεχομένου.

Ο κ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ του να σπάσουν οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, πολύ περισσότερο – όπως είπε- η Β΄ Αθήνας.
Πηγή: skai.gr