Στις 4 Μαρτίου ενημερώθηκε ο Κορωνιάς για τις υποκλοπές

Νέες αποκαλύψεις για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών προκύπτουν από το ενημερωτικό σημείωμα του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γ. Κορωνιά στη Δικαιοσύνη, στις 23 Μαρτίου 2004, όπως αποκαλύπτει το «Ποντίκι». Σύμφωνα με αυτό, ο κ. Κορωνιάς ενημερώθηκε στις 4 Μαρτίου από τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Μαστοράκη πως στο λογισμικό της Vodafone υπήρχε «ειδικός κώδικας» ο οποίος σύμφωνα με την Ericsson πιθανόν να σχετιζόταν με τη δυνατότητα διενέργειας υποκλοπών. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η Ericsson ανίχνευσε τον «κοριό» στο πλαίσιο «συνήθους διερεύνησης».
Σχετικά με την απόφαση διαγραφής του λογισμικού, αναφέρει - όπως τονίζεται στο δημοσίευμα - ότι κατέστησε σαφές πως θα έπρεπε άμεσα να καταστεί ανενεργό, χωρίς να εξηγεί γιατί δεν σκέφθηκε να ανιχνευθεί ο χώρος από τον οποίο γίνονταν οι υποκλοπές και γιατί δεν ενημερώθηκε για τα ονόματα όσων παρακολουθούνταν πριν απομακρύνει τον «πειρατή» από το δίκτυο της εταιρείας.
Ο κ. Κορωνιάς, σύμφωνα πάντα με το σημείωμα, ενημέρωσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι έδωσε εντολή για την αποθήκευση όλων των τηλεπικοινωνιακών κόμβων της εταιρείας για «ενδεχόμενη μελλοντική διερεύνηση του θέματος από τις αρχές». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο κ. Γ. Κορωνιάς δεν κάνει καμμία αναφορά στην αυτοκτονία του Κ. Τσαλικίδη.
Όπως αναφέρει, αντελήφθη ότι πιθανόν να ετίθετο θέμα εθνικής ασφάλειας ύστερα από δειγματοληπτική εξέταση «ορισμένων αριθμών». Ο κ. Κορωνιάς ζήτησε αμέσως συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος όμως βρισκόταν στο εξωτερικό. Το βράδυ της ίδιας μέρας συναντήθηκε με τους κ. Γ. Βουλγαράκη («του παρέδωσα κατάλογο με τους παρακολουθούμενους») και Γ. Αγγέλου, ενώ στις 11 Μαρτίου έγινε η συνάντηση Κορωνιά με τους κ. Αν. Παπαληγούρα και Δημ. Λινό.
Τέλος, ο Γ. Κορωνιάς αναφέρει ότι ζήτησε να του υποδειχθεί ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος χειρισμού, προκειμένου να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους και να διαλευκανθεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα το θέμα.
Πηγή: skai.gr