Στη Βουλή οι διακοπές ρεύματος

Τον πρωθυπουργό για την εικόνα που επικρατεί σε όλη τη χώρα με τα μέτωπα των πυρκαγιών, ενημέρωσε την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την απορία του για κάποιες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε μεγάλους πυλώνες της ΔΕΗ που βρίσκονται σε δασώδεις περιοχές.

Ανέφερε μάλιστα ότι έχουν δοθεί εντολές σε πυροσβέστες να βρίσκονται σε δύσβατα σημεία ή όσο πιο κοντά γίνεται ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε επίσης ότι η ΔΕΗ έχει διασφαλίσει τις δυνατότητες που έχει ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Εν τω μεταξύ
, στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι όλα τα νοικοκυριά να έχουν ρεύμα και δίνεται μάχη για κάτι τέτοιο.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΝ Ασημίνας Ξηροτύρη, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται προγραμματισμένές περικοπές ρεύματος, καλώντας όσους έχουν σχετικές πληροφορίες ή καταγγελίες να καταθέσουν ως μάρτυρες στις αγωγές πολιτών εναντίον της ΔΕΗ.

Επετέθη σε όσους, όπως είπε, από δροσερά γραφεία ασκούν κριτική, λέγοντας ότι πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί αυτοί που επιχειρούν να επενδύσουν πολιτικά και αντιπολιτευτικά σε τέτοιες συνθήκες.

Από την πλευρά της η κ. Ξηροτύρη επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική τους έφεραν το σύστημα σε μηδενική εφεδρία.
Πηγή: Ράνια Στάμου