Σκέψεις για παράταση του σχολικού έτους

Την ανησυχία του για τη συρρίκνωση του χρόνου διδασκαλίας στα σχολεία λόγω των απεργιών εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο γγ του Υπουργείου, Ανδρέας Καραμάνος, αφήνοντας εμμέσως ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, ή ακόμα και μείωση των αργιών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα. «Είναι προφανές ότι αυτή η ύλη από κάπου πρέπει να βγει. Ο χρόνος αρχίζει και μειώνεται επικίνδυνα και με κάποιο τρόπο θα πρέπει να βγει η ύλη αυτή. Όλα αυτά τα σενάρια είναι στο τραπέζι» είπε.
Ο κ. Καραμάνος δήλωσε ότι μετά τη χθεσινή συνάντηση τα περισσότερα από τα θεσμικά αιτήματα των εκπαιδευτικών δρομολογούνται άμεσα. Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά αιτήματα, το μόνο ζήτημα που έθεσαν ήταν τα 1.400 ευρώ, ενώ για το θέμα των δόσεων δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση. Ακόμα, επανέλαβε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς, ζήτησε ωστόσο και από την πλευρά τους μία ελαστικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Σε ό,τι αφορά στις καταλήψεις, ο κ. Καραμάνος τις χαρακτήρισε ακραίο φαινόμενο και άκρως αντιδημοκρατικό, το οποίο - όπως είπε - όχι μόνο παρεμποδίζει την ελεύθερη λειτουργία της σκέψης, αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση όποιου ενδιαφέρεται να μάθει.
Ερωτηθείς, τέλος, εάν υπάρχει σκέψη πολιτικής επιστράτευσης, ο κ. Καραμάνος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει συζητήσει τέτοιο θέμα μέχρι τώρα».
Πηγή: skai.gr