Σήμερα οι ποινές της 17Ν

Τις ποινές για τους 15 κατηγορούμενους της 17 Νοέμβρη που έχουν ήδη κηρυχθεί ένοχοι θα προτείνει εντός της ημέρας ο εισαγγελέας της έδρας Χρήστος Λάμπρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας θα ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για την Αγγελική Σωτηροπούλου και το Θεολόγο Ψαραδέλλη. Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζουν οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουφοντίνας, Σάββας και Χριστόδουλος Ξηροί, Βασίλης Τζωρτζάτος και Ηρακλής Κωστάρης.

Νέες συλλήψεις

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Φλωρίδης, με δηλώσεις του στο Σκαϊ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων συλλήψεων, λέγοντας ότι στα χέρια των αρχών υπάρχουν στοιχεία που αξιολογούνται και όταν αποκτήσουν ονοματεπώνυμο, τότε θα επιβληθεί ο νόμος.

Έκδοση κατηγορουμένων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Πετσάλνικος τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκδοθεί κάποιος από τους κατηγορούμενους στις ΗΠΑ ή σε άλλη χώρα, ενώ αρνήθηκε ότι οι συλληφθέντες υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια ή χορήγηση φαρμάκων. Αντίθετα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, απέφυγε να τοποθετηθεί καθαρά σχετικά με το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος έκδοσης από τις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι για την Ουάσιγκτον η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Τι γράφει ο ξένος τύπος
Σχόλια και αντιδράσεις για την απόφαση αναφορικά με τη 17Ν φιλοξενεί σήμερα το σύνολο του ευρωπαϊκού και αμερικανικού τύπου.
Οι «Times» του Λονδίνου με τίτλο «οι καταδίκες των ελλήνων δολοφόνων τερματίζουν 27 χρόνια τρόμου» εκφράζουν την έκπληξή τους για την αθώωση της Αγγελικής Σωτηροπούλου, ενώ η «Guardian» - επικαλούμενη αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - χαρακτηρίζει την οργάνωση ως την «πιο επικίνδυνη πριν την εμφάνιση της Αλ Κάιντα».
Η «Daily Telegraph» αναφέρει ότι παρά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η δημοκρατία νίκησε την τρομοκρατία, οι αρχές δεn μπορεί να είναι σίγουρες ότι εξάρθρωσαν πλήρως την οργάνωση.
Η γαλλική «Le Monde» κάνει λόγο για «ιστορική δίκη» που δεν οδήγησε όμως σε καμία νέα αποκάλυψη ενώ οι «Times» της Νέας Υόρκης αναρωτώνται γιατί χρειάσθηκαν 27 χρόνια για την εξάρθρωση της.
Πηγή: skai.gr