Κλείσιμο

Πρόσκαιροι οι υπουργοί

"Οι υπουργοί πρέπει να αισθάνονται πάντα πρόσκαιροι" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ερωτηθείς για τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κόσμος ζητά από τον πρωθυπουργό να διώξει εκείνους που ενέχονται σε ατασθαλίες στην υπόθεση των ταμείων ο υπουργός πρόσθεσε ότι " ο κόσμος είναι ελεύθερος να λέει στον πρωθυπουργό εκείνο το οποίο κρίνει. Ο πρωθυπουργός ακούει τον κόσμο.''

Στις παραπάνω δηλώσεις προέβη ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σεισμικής δραστηριότητας στη περιοχή της Τριχωνίδας καθώς και ο νέος κώδικας δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων.

"Οι υπάλληλοι έχουν να δουν κώδικα από το 1981" επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε, ότι ο νέος κώδικας είναι στηριγμένος στον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων και εισάγει πολλές καινοτομίες, ενώ καθιερώνει σοβαρή ιεραρχία για να είναι έτοιμοι οι υπάλληλοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες του Δ' ΚΠΣ.

Για το θέμα της σεισμικής δραστηριότητας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι "ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε όπως πρέπει", ενώ πρόσθεσε ότι μηχανικοί της περιφέρειας του ΟΑΣΠ και του ΟΣΚ κάνουν ελέγχους στα κτίρια και τα σχολεία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για το Εθνικό Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο θα συνεδριάσει μέσα στο Μάιο στο πλαίσιο της πολιτικής για την καλύτερη ένταξη των μεταναστών.
Πηγή: skai.gr