Αξιωματούχος της Χαμάς προειδοποιεί: «Η επίθεσή μας μόλις ξεκίνησε, είχε σχεδιαστεί εδώ και καιρό προσεκτικά»

Ο αξιωματούχος της Χαμάς υποστήριξε ότι οι επιθέσεις υπό την ονομασία «Επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ-Άκσα» διαφέρει από όλες τις προηγούμενες συγκρούσεις,

Η επίθεση της Χαμάς μόλις ξεκίνησε και βρίσκεται στα αρχικά στάδια προειδοποίησε ο Χουσάμ Μπαντράν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς υποστήριξε ότι οι επιθέσεις υπό την ονομασία «Επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ-Άκσα» είχαν σχεδιαστεί εδώ και καιρό προσεκτικά, με στόχο να αιφνιδιάσουν το Ισραήλ.

Το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης επισήμανε ότι αυτή η μάχη διαφέρει από όλες τις προηγούμενες συγκρούσεις, καλώντας τους Άραβες να μην περιοριστούν στον ρόλο του μεσολαβητή, αλλά να υποστηρίξουν τη θέση της οργάνωσης.

Όσον αφορά τους λόγους της επίθεσης, ο Μπαντράν είπε ότι η Χαμάς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή εξαιτίας του αυξανόμενου ελέγχου του Ισραήλ στο τέμενος Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ, των πολιτικών που εφαρμόζει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και της μεταχείρισης των Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Αυτή η χώρα μάς ανήκει και αυτή η κατοχή δεν θα κρατήσει για πάντα», είπε επίσης ο Μπαντράν.

Πηγή: skai.gr