Ο Βενιζέλος κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του Κινήματος, Γιώργος Ανωμερίτης, στο 50,78% των εκλογικών κέντρων που καταμετρήθηκαν, ψήφισαν 115.348, από τους οποίους οι 112.217 ψήφισαν νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ποσοστό 97,29%).
Επιπλέον, καταμετρήθηκαν 2.434 λευκά και 697 άκυρα ψηφοδέλτια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αυτά τα αποτελέσματα περιλαμβάνεται και η καταμέτρηση εκλογικών κέντρων από μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως μεταξύ άλλων από τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Η ΕΚΑΠ εκτιμά ότι συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τις 230.000.

«O κόσμος του ΠΑΣΟΚ πήρε και πάλι στα χέρια του την υπόθεση της δημοκρατικής παράταξης», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι επανιδρύθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης. Έκανε λόγο για συγκινητική συμμετοχή μελών και φίλων, ενώ δεσμεύτηκε ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη να ηγηθεί της προσπάθειας για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό (13.00) προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα αναλάβει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος. Στις 3 μετά το μεσημέρι θα παραλάβει και επισήμως το κόμμα από τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Πολιτικό γεγονός» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σιλβάνα Ράπτη τη συμμετοχή των πολιτών, λέγοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή φίλων και μελών «αποκαθιστά τη σχέση εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία».
Πηγή: skai.gr