Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις διεθνείς επαφές για το Κυπριακό

Τις διεθνείς επαφές του, με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, φαίνεται ότι θα συνεχίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έως την έναρξη της πολυμερούς διάσκεψης στην Γενεύη. Είχε η επικοινωνία, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. 

Την Τρίτη το
απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στην συνεδρίαση τονίστηκε η αποφασιστικότητα και η προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης στην εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ.

Να αναδειχθεί μέσω ΕΕ μια σαφής ευρωπαϊκή θέση ως προς την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ζήτησε νωρίτερα την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τις τηλεφωνικές επαφές που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβούν στη Γενεύη, εφόσον διαφανεί κάποια λύση στη διάσκεψη, άφησαν οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας κ. Τσίπρας και Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν τη Δευτέρα.

Την παρουσία του στη Γενεύη για τη διάσκεψη για την Κύπρο επιβεβαίωσε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Στο μεταξύ, με καθυστέρηση πέραν της μιας ώρας άρχισε η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί, η οποία ως θέμα συζήτησης θα έχει και πάλι το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης.

Μετά από πολύωρες συναντήσεις εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών, οι οποίες κράτησαν ολόκληρο το απόγευμα, οι διαπραγματευτές ενημερώνουν τους δυο ηγέτες για τα αποτελέσματα των συναντήσεών τους.

Πηγή: skai.gr