Ο Κοτζιάς ψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2019

Ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την πρόθεσή του να υπερψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ελέγχου των απόρρητων κονδυλίων των «ευαίσθητων» υπουργείων και της ΕΥΠ από τη Βουλή.

Ταυτόχρονα καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε επίθεση ενάντια στην ενημέρωση αποτελεί επίθεση ενάντια στη Δημοκρατία.

«Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί κανένας τομέας της δημόσιας ζωής, ο οποίος χρηματοδοτείται από τον δημόσιο προϋπολογισμό, να μην υπόκειται σε έλεγχο της Βουλής. Αν δεν υπόκειται σε έλεγχο, κάποιοι φτιάχνουν παράλληλους μηχανισμούς προς τη δημοκρατία», τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Εξαίροντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το αντίστοιχο μέτρο και στις υπόλοιπες απόρρητες δαπάνες.
«Διαφορετικά οφείλω στον εαυτό μου και στην ιστορία μου να μην ψηφίσω τις απόρρητες δαπάνες των άλλων υπουργείων, πέραν του ΥΠΕΞ» προειδοποίησε.

Επιτέθηκε δε, στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δεν μπορεί να υπόσχεται καλύτερη διαπραγμάτευση, όταν επί 40 χρόνια που κυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ, δεν έλυσε το πρόβλημα».