Κλείσιμο

«Ναρκοπέδιο» η Ολομέλεια - ανταλλαγή πυρών για ελεγχόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας

Της Ναντίν Χαρδαλιά


Σε πολιτικό ναρκοπέδιο μετατράπηκε προσωρινά η Ολομέλεια της Βουλής με «νάρκη» τις βαρύτατες κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης κατά της κυβέρνησης περί συνειδητής πολιτικής αστυνομικού αυταρχισμού που στοχοποιεί τη νεολαία, καταγγέλλοντας ολισθηρό κατήφορο και πυροδοτώντας τη σφοδρή αντίδραση του «γαλάζιου» Χρήστου Μπουκώρου, ο οποίος αντιστρέφοντας τα πυρά καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίηση της αστυνομίας μέσω της υιοθέτησης fake news. Εν μέσω των σφοδρών διασταυρούμενων πυρών, δε, στον καυγά ενεπλάκη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Π. Σκουρλέτης: Ολισθηρός κατήφορος αυταρχισμού & στοχοποίησης της νεολαίας

Το φιτίλι άναψε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επικαλέστηκε δημοσίευμα των τελευταίων ωρών σύμφωνα με το οποίο κατά τη σύλληψη 22χρονης φοιτήτριας επί της οδού Πατησίων οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κατεβάσει το παντελόνι της στη μέση του δρόμου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για επιστράτευση του αυταρχισμού εξαιτίας της επίθεσης που όπως ισχυρίστηκε ξεκίνησε απέναντι στην κοινωνία.

«Αυτός ο κατήφορος ο ολισθηρός είναι επικίνδυνος. Σταματήστε να στοχοποιείτε την ελληνική νεολαία.  Δεν είναι δυνατόν να ταπεινώνετε νέους ανθρώπους. Είναι ολισθηρός ο δρόμος και σας καλώ να τον εγκαταλείψετε», τόνισε ο ίδιος σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους.

Χ. Μπουκώρος: Μην στοχοποιείτε την ΕΛ.ΑΣ με fake news - Η τήρηση του νόμου δεν είναι παρανομία

Το γάντι σήκωσε ο Χρήστος Μπουκώρος, εκτελών σήμερα χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, αντιστρέφοντας τα πυρά και κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υιοθετεί άκριτα καταγγελίες ή fake news, στοχοποιώντας με αυτό τον τρόπο την ΕΛ.ΑΣ και παρά το γεγονός όπως διαβεβαίωσε ότι το σύνολο των καταγγελιών περί αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας ελέγχεται με τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Το περιστατικό που ακούστηκε πριν δεν ξέρω αν και πόσο ευσταθεί,  αλλά ζητώ από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να στοχοποιεί την ΕΛ.ΑΣ, υιοθετώντας άκριτα καταγγελίες και fake news.  Και να μη δημιουργεί εντυπώσεις ότι υπάρχει κράτος αυστηρό και αυταρχικό. Το να σέβεσαι τη νομιμότητα, να σέβεσαι τη νεολαία βεβαίως και τους θεσμούς του κράτους, δεν είναι παρανομία, είναι κανονικότητα. Αυτό να το καταλάβατε», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ σε εξίσου αυστηρό ύφος.

Ο Πάνος Σκουρλέτης πάντως όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά επανήλθε ακόμη πιο σκληρός, καταγγέλλοντας ευθέως την κυβέρνηση για επικίνδυνο παιχνίδι εντολών προς την ΕΛ.ΑΣ για παραβίασης της νομιμότητας σε βάρος της νεολαίας.

Ε. Τσακαλώτος: Δώσατε στην ΕΛ.ΑΣ λευκή επιταγή ενάντια στη νεολαία - ζούμε στη γη του Κάφκα

Στον καυγά ενεπλάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος καυτηριάζοντας την αντίδραση του κ. Μπουκώρου, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ, διατυπώνοντας επίσης ευθέως την κατηγορία περί εντολών στην ΕΛ.ΑΣ για επίθεση στη νεολαία.

«Μάς είπε ο κ. Μπουκώρος ότι όλα εξετάζονται υπηρεσιακώς και να μη χτυπάμε την αστυνομία. Νομίζω ότι μετά από αυτή την παρέμβαση η νεολαία μας θα έχει μεγάλη ανακούφιση, που ξέρει πλέον ότι είμαστε στη γη του Κάφκα, όπου κάπου όλα θα εξεταστούν, αλλά υπάρχει λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στη νεολαία μας».

Πηγή: skai.gr