Καμία αναφορά από Τζανακόπουλο σε τυχόν ευθύνες της Δούρου για τη φωτιά

Απέφυγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μιλήσει για τυχόν ευθύνες της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην αντιμετώπιση των πολύνεκρων πυρκαγιών στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως η αποτίμηση της κατάστασης και η απόδοση ευθυνών θα αρχίσουν αφότου παρέλθει κρίση, χωρίς να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτό.

Δεν έκανε καμία αναφορά σε τυχόν αστοχίες της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο την ημέρα της φωτιάς όσο και στο μέτωπο του σχεδιασμού και πρόληψης, αν και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συγκαλύψει ευθύνες.

Ο κ. Τζανακόπουλος εστίασε στην αυθαίρετη δόμηση, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το κυβερνητικό στρατόπεδο, σημειώνοντας πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διαθέτει λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό.

Η εν λόγω λίστα, είπε, «προτεραιοποιείται» για κατεδάφιση αν και δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων.

Προσέθεσε πως αύριο Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, θα παρουσιάσει νέο νόμο για τα αυθαίρετα και μπορεί να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για τα αυθαίρετα στην Αττική.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία και σε μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη της καταστροφής, καταγγέλλοντας διαστρέβλωση δηλώσεων υπουργών και μετάδοση ανακριβών πληροφοριών – αν και δεν παρουσίασε στοιχεία που να διαψεύδουν ειδήσεις.

«Άλλο η αντιπαράθεση κι άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία» είπε.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά