Γιατί τώρα οι εκλογές

Η κυβέρνηση χρειάζεται την ανανέωση της λαϊκή εντολής και της εμπιστοσύνης της κοινωνίας για να υλοποιήσει το έργο της και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει προκρίνει δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Αδέσμευτο Τύπο της Κυριακής.

Η κ. Μπακογιάννη εκφράζει την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου διότι έχει καθαρές θέσεις και συγκροτημένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, έναν άξιο και πετυχημένο τιμονιέρη στη ηγεσία και μια συνεκτική και οργανωμένη πολιτική ομάδα που κυβερνά με σταθερότητα και σιγουριά.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι επενδύει στην πόλωση και στην οξύτητα προσπαθώντας να καλύψει τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματά του. Δεν έχει πείσει ότι έχει κυβερνητικό πρόγραμμα που μπορεί να λύσει τα προβλήματα των πολιτών σημειώνει η κ. Μπακογιάννη.

Εξάλλου θεωρεί λογικό, συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι αγρότες, να βιάζονται για το αποτέλεσμα, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης στηρίχτηκε το εισόδημά τους. Για τις πυρκαγιές υποστηρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν ως εθνικό πρόβλημα ενώ για τα ομόλογα εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα σχετικά πορίσματα για μικροκομματικούς λόγους. Η απάντησή μας είναι καθαρή: Απόλυτη διαφάνεια γα όλους και για όλα, τονίζει η κ. Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr