Εξεταστική Επιτροπή «για τα σκάνδαλα στην υγεία» ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Εξεταστική Επιτροπή «για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας» ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας από τη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Η πρόταση θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο οποίος τόνισε «πως μπορεί κάποιοι να χάσουν το χαμόγελό τους».

Ο κ Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη μίλησε για «πάρτι των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας» λέγοντας ότι πολλά στελέχη των κυβερνήσεων αυτών «δεν είχαν το μυαλό τους στη δουλειά αλλά στον πλουτισμό τους και τα σκάνδαλα».

Ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση Novartis μπορεί να είναι «μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Siemens από πλευράς ζημίας για το ελληνικό δημόσιο». Αναφέρθηκε ονομαστικά στις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντυνάν, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει ούτε καρφίτσα να πέσει κάτω, το πάρτι θα έρθει στην επιφάνεια και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Εκτενή αναφορά έκανε και στην κίνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαντωνίου λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖA δεν μπορούσε να βάλει στο συρτάρι την δικογραφία» και διερωτήθηκε αν μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος τα έχει κάνει όλα σε αυτήν τη χώρα.

Επιτέθηκε και στον Κώστα Σημίτη χωρίς να τον κατονομάσει λέγοντας ότι ενώ έρχονται στο φως τόσες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα των υπουργών του εκείνος πήγε στους Δελφούς και το έπαιζε σοφός δίνοντας συμβουλές. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου ζει στην Ελβετία ενώ ο γιος του είναι σύμβουλος του κ Μητσοτάκη.

Ο κ Τσίπρας παρουσίασε στην ομιλία του μια ωραιοποιημένη κατάσταση στο χώρο της Υγείας κάνοντας λόγο «για μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης» αλλά και ένα «μικρό θαύμα» ενώ προανήγγειλε περίπου 12.000 προσλήψεις το επόμενο διάστημα στα νοσοκομεία, αύξηση των κλινών στις μονάδες εντατικής αλλά και λειτουργία 235 κέντρων πρωτοβάθμιας υγείας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στο χώρο της υγείας και όχι μόνο εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης που είχε υποβάλει την ερώτηση στον πρωθυπουργό. Είπε ότι ο κ Τσίπρας «δεν ξέρει τι του γίνεται ή ζει στον κόσμο του» ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ Λεβέντης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση ζητώντας από τον πρωθυπουργό να κάνει πίσω στα εργασιακά στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων για να κλείσει η αξιολόγηση αλλιώς να παραιτηθεί γιατί οι δανειστές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

«Ναι» στην Εξεταστική Επιτροπή υπό την προϋπόθεση ότι θα εξεταστούν όλα μέχρι σήμερα «και εκεί θα φανεί για πρώτη φορά τι σημαίνει η πρώτη φορά αριστερά» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«
Ναι» στην Εξεταστική Επιτροπή δήλωσε και η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πηγή: skai.gr